Geschiedenis is tof

13-juli-2017 | Categorie: Geschiedenis, Jeugdboeken

Het grote geschiedenis doeboek – Redactie van Historisch Nieuwsblad – Uitgeverij Veen Media – 100 blz.

Geschiedenis is iets dat kinderen zeer sterk kan aanspreken als het op een toegankelijke en leuke manier wordt verpakt. De redactie van het tijdschrift Historisch Nieuwsblad heeft dit goed begrepen met de publicatie van Het grote geschiedenis doeboek.

Het boek is opgebouwd uit 10 hoofdstukken die elk 8 à 10 bladzijden beslaan. Deze hoofdstukken zijn chronologisch gerangschikt. Eerst komen kinderen iets meer te weten over de Egyptenaren. Het laatste hoofdstuk handelt over de tijd van opa en oma (na de Tweede Wereldoorlog dus).

In ieder hoofdstuk wordt informatie over de specifieke periode afgewisseld met een raadsel of puzzel. De informatie wordt gegeven onder de vorm van korte stukjes tekst met een aantrekkelijke en gevarieerde lay-out. Ook zijn heel wat doe-opdrachten opgenomen waarbij kinderen zelf bv. een pen van een ganzenveer of een vikingvlecht kunnen maken. De titelpagina van ieder hoofdstuk geeft telkens een aantal interessante feiten weer over het desbetreffende onderwerp. Het boek bevat heel wat informatie. Ook zijn er heel wat leuke weetjes opgenomen bv. het feit dat Lodewijk XIV zich nooit waste. Achterin zijn de oplossingen van de puzzels afgedrukt en is er nog een prijsvraag opgenomen waarmee kinderen een prijs kunnen winnen als ze het antwoord insturen via mail naar de redactie. Er staat wel geen einddatum voor deze wedstrijd vermeld.

Het grote geschiedenis doeboek is een aangenaam vakantieboek dat kinderen van de leeftijd van 8 tot 12 jaar zeker zal aanspreken en hen bovendien op een leuke en rustige manier leert kennis maken met geschiedenis. Zeker bij jongere kinderen is begeleiding van een volwassene nog aangewezen. Met de publicatie van dit boek spreekt de redactie van het Historisch Nieuwsblad de jonge generatie aan en vergroot zo de interesse bij kinderen in het verleden.

Kris Muylle

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek