Goede opbouw van de spanning

11-november-2012 | Categorie: Thrillers & Spanning

Houvast – Linda Jansma – De Crime Compagnie – 350 blz.

Houvast is inmiddels alweer het derde boek van Linda Jansma en het is weer beter dan de vorige twee! In Houvast speelt Thijs, de overleden man van Anouk van Merwede een belangrijke rol. Hij kwam om het leven bij een auto-ongeluk! Maar was het wel een ongeluk, vraagt ze zich af? Als bijna een jaar later ook nog een andere journalist vermoord wordt, dan is het voor Anouk duidelijk dat de twee zaken met elkaar te maken hebben.

Haar broer Ruben gedraagt zich ook nog vreemd en verdwijnt op een gegeven moment. Ze ontdekt dat haar man Thijs op het spoor was van een criminele organisatie die kinderhandel vanuit Oost-Europa organiseert.

Houvast is een goed opgebouwde thriller waarbij heden en verleden elkaar steeds afwisselen. De spanning blijft dan ook tot het eind toe behouden. Er gebeuren in het heden allerlei zaken die Anouk in eerste instantie nog als toeval wegwuift, maar de situatie wordt steeds grimmiger en het gevaar komt dichterbij. Vooral als haar dochter Amy er ook nog eens in betrokken wordt. De manipulaties en bedreigingen worden steeds heftiger, en Anouk wordt steeds radelozer. Gelukkig staat ze er toch niet alleen voor!

Een echte aanrader vooral door de goede opbouw van het verhaal en plot! Maar ook door de herkenbare situatie van pubers in huis!

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Betoverende verhalen

Categorie: Boek van de week, Columns & Korte verhalen, Literatuur

De fluistering van de sterren – Nagieb Mahfoez – Vertaling Djûke Poppinga – Jurgen Maas – 105 blz. De titel suggereert misschien een boek vol stilte, maar er wordt ook in geschreeuwd, gehuild, gejuicht en…

Boek van de week archief

8-september-2021 | Lees verder | Reageer!