Goede opbouw van de spanning

11-november-2012 | Categorie: Thrillers & Spanning

Houvast – Linda Jansma – De Crime Compagnie – 350 blz.

Houvast is inmiddels alweer het derde boek van Linda Jansma en het is weer beter dan de vorige twee! In Houvast speelt Thijs, de overleden man van Anouk van Merwede een belangrijke rol. Hij kwam om het leven bij een auto-ongeluk! Maar was het wel een ongeluk, vraagt ze zich af? Als bijna een jaar later ook nog een andere journalist vermoord wordt, dan is het voor Anouk duidelijk dat de twee zaken met elkaar te maken hebben.

Haar broer Ruben gedraagt zich ook nog vreemd en verdwijnt op een gegeven moment. Ze ontdekt dat haar man Thijs op het spoor was van een criminele organisatie die kinderhandel vanuit Oost-Europa organiseert.

Houvast is een goed opgebouwde thriller waarbij heden en verleden elkaar steeds afwisselen. De spanning blijft dan ook tot het eind toe behouden. Er gebeuren in het heden allerlei zaken die Anouk in eerste instantie nog als toeval wegwuift, maar de situatie wordt steeds grimmiger en het gevaar komt dichterbij. Vooral als haar dochter Amy er ook nog eens in betrokken wordt. De manipulaties en bedreigingen worden steeds heftiger, en Anouk wordt steeds radelozer. Gelukkig staat ze er toch niet alleen voor!

Een echte aanrader vooral door de goede opbouw van het verhaal en plot! Maar ook door de herkenbare situatie van pubers in huis!

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Verstopt verleden

Categorie: Boek van de week, Literatuur, Roman

Schemerleven – Jaap Robben – De Geus – 306 blz. Op een ijskoude dag in de winter van 1962-1963 ontmoeten de twee hoofdpersonages, Otto en Elfrieda, elkaar toevallig op het ijs van de bevroren Waal…

Boek van de week archief

22-maart-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje tovert verhalen