Griezelig, ranzig, maar vooral erg grappig

4-september-2017 | Categorie: Kinderboeken

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen – Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel (De Lachende Zaag)- Illustraties van Katrien Holland – De Fontein, Spectrum, Luitingh – Sijthoff – 168 blz.

Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die tante met een lintworm van drieëndertig meter in haar buik? Of het waargebeurde verhaal van die grafkist waar nog geluid uit kwam? De Lachende Zaag verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden!

Gruwelijk Grappige Griezelverhalenbestaat uit negen (of tien als je de intro meetelt) korte verhalen en evenveel korte gedichten en andere gekkigheden tussendoor. De verhalen zijn een beetje griezelig, af en toe wat ranzig, maar vooral heel erg grappig. Heel geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8 met een korte spanningsboog dus. De tekeningen van Katrien Holland maken het helemaal af. Door de illustraties heb je als lezer een beter beeld en is alles nog grappiger.

Zoals in iedere verhalenbundel is het ene verhaal leuker en boeiender dan het andere. Zelf vond ik Dokter Bottenblij, Snackbar Rattenpatat en De wrat erg vermakelijk. De gedichten en andere dingen tussendoor hadden van mij niet per se gehoeven. Maar ze zijn oké voor de afwisseling, en op zich ook wel redelijk grappig.

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen is ook een boek dat helemaal past bij het thema van de Kinderboekenweek 2017, die in oktober begint. En het is een perfect boek voor kinderen die op een toch onschuldige manier willen griezelen.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk