Haas maakt er een echt feest van

7-februari-2015 | Categorie: Voorleesboek

Een jaar lang feest met Haas – Annemarie Bon – Illustraties: Gertie Jaquet – The House of Books – 90 blz.

Een-jaar-lang-feest-met-HaasHet boek begint op 1 januari. Alle dieren hebben goede voornemens gemaakt, behalve Haas. Hij vraagt raad aan Kip die hem vertelt om zich voor te nemen voortaan eerlijk te zijn. Haas doet erg zijn best en is zo eerlijk mogelijk, maar of dat nu zo’n goed idee is …? In maart krijgt Haas hele rare kriebels en legt Vos uit wat er met hem aan de hand is. In juni gaat het over de langste dag van het jaar: midzomernacht. In de herfst gaat het natuurlijk over Halloween, waar de dieren elkaar spannende verhalen vertellen en zo gaat het jaar door tot je op de laatste bladzijde weer bent bij Oudejaarsavond, met een spetterend vuurwerk.

Het boek beschrijft niet alleen verschillende feesten, het vertelt ook over de seizoenen. Verder worden bijzondere dagen zoals 1 april en Dierendag beschreven. Het boek kan je verdelen in twaalf hoofdstukken, met verhalen die gaan over feesten in de opeenvolgende maanden van het jaar. Na ieder verhaal vind je een spel, speurtocht, zoekplaat, knutselidee of puzzel. Helemaal voorin het boek staat een kalender waarop verschillende feestdagen vermeld staan, maar ook de spelideeën die in het boek worden beschreven. Je kan het verder aanvullen met je eigen spelideeën, verjaardagen, overige bijzonderheden, feesten, etc. Haas deelt ook nog eens tegoedbonnen uit, met daarop nog veel meer activiteiten en ideeën, zoals de tegoedbon ‘Voor een keer je kamer niet opruimen’. De tekeningen in het boek zijn een vrolijke aanvulling op de verhaaltjes.

De verhalen van Haas zijn leuk, grappig en goed geschreven. De activiteiten die na ieder hoofdstuk beschreven worden maken het boek echt interactief. Natuurlijk moesten we ze allemaal uitproberen! Een erg leuk boek om cadeau te geven. Geschikt voor kleuters. Ook aan te raden voor kinderdagverblijf of naschoolse opvang, gezien de leuke activiteiten die na elk verhaal volgen.

Corine Gorter

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Vergeet James Bond, maar niet Mrs. Burton

Categorie: Biografie & Autobiografie, Boek van de week, Geschiedenis, Waargebeurd

Agent Sonya – Ben Macintyre – vertaling: Marieke van Muijden – Boekerij – 410 blz. In 1966 werden de VN-verdragen voor Burgerrechten en Politieke Rechten (BuPo) en voor Economische, Sociale en Culturele Rechten (EcSoCu) aanvaard.…

Boek van de week archief

28-september-2021 | Lees verder | Reageer!