Handen voor je ogen en kijken onder de grond

4-april-2015 | Categorie: Prentenboek

Kiekeboe! – Giuliano Ferri – De Vier Windstreken – 16 blz.

KiekeboeHanden voor je ogen: wie ben ik? Een schattig boekje, voor peuters. En ja, er staat zelfs een heel klein beetje tekst in. Maar dit boekje moet je zelf vertellen. Handen voor je ogen: wie ben ik.
In het boekje komen we een heleboel verschillende dieren tegen. Maar het leukste (volgens mijn neefje van bijna 1,5 is toch de laatste pagina… geschaterd heeft hij!
Een mooi gevormd, kartonnen boekje met pootjes, die je weg kunt halen, om zo te zien welk dier er achter zit. Mooi, maar wel prijzig. Maar dan heb je ook wat! Het boekje is vertaald door M.E. Ander.
Uitgeverij De Vier Windstreken geeft veel van dit soort eenvoudige, maar mooi gevormde boekjes uit. Gewoon fijn om te bekijken, illustraties te zien, die je niet altijd ziet. Boekjes, die soms naar een paar regels tekst hebben, maar die wel een heel mooi verhaal vertellen.

Mollenstad – Torben Kuhlmann – De Vier Windstreken – 36 blz.

MollenstadEen prachtig prentenboek met slechts op de eerste en op de laatste pagina een klein beetje tekst. Maar meer hoeft ook niet: het verhaal spreekt voor zich.
Torben Kuhlmann illustreerde 36 geweldige, paginagrootte bladzijden over een mol, die zijn mooie, rustige wereldje onder de grond ziet veranderen, op het moment dat er steeds meer mollen komen. Op een gegeven moment beseffen ze dat het stukje grond, waar ze wonen, helemaal vervuild wordt. Is er nog genoeg tijd om het grasveld, waaronder ze wonen, te beschermen?
Dit is weer één van de schitterende ‘kijkboeken’ van Uitgeverij De Vier Windstreken. M.E. Ander vertaalde de paar regels tekst in dit boek. Niet veel om te lezen, maar wel een mooi verhaal om te vertellen en samen naar te kijken.

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

De bloedige weg naar vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid

Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie

De Franse Revolutie. 2 – Van Robespierre tot Napoleon – Johan Op de Beeck – 492 blz. – Horizon In dit tweede deel over de Franse Revolutie kruipt auteur Johan Op de Beeck terug in…

Boek van de week archief

6-februari-2023 | Lees verder | Reageer!