Een handzaam boek om je kind te helpen

7-maart-2017 | Categorie: Zelfhulpboek

De baas van de piekerfabriek – Margreet van der Veen – Illustraties: Marja den Hond – Uitgeverij SWP – 48 blz.

Hoe ga je om met een kind dat meer piekert dan goed is voor hem of haar? En hoe leer je het om wat minder te piekeren, wanneer je merkt dat geruststellen niet werkt? Dit boekje leert je kind stap voor stap, op uiterst kindvriendelijke wijze, technieken om met de piekergedachten om te gaan. De bedoeling is dat het kind uiteindelijk leert om zichzelf gerust te stellen.
Ik besloot om het boekje samen met mijn oudste, die net als ik nogal eens piekert, te lezen en de oefeningen te gaan doen. Al snel waren we beiden behoorlijk enthousiast. En om heel eerlijk te zijn kon ik er als moeder ook nog wat van leren. Ik vind het daarom een zeer nuttig boek, zeker wanneer je bedenkt dat in de kinderhulpverlening soms lange wachttijden zijn en de hulp best prijzig is, is zo’n handig boekje de moeite meer dan waard! Het mooiste moment voor mij was de dag waarop mijn dochter met een glimlach vertelde dat het bedenken van helpende gedachten haar ook echt hielp.

De cover laat een mooi plaatje zien van hoe het soms kan werken in je hoofd. In het midden is een blij gezicht te zien en in het hoofd zijn rode en groene radertjes getekend en hier en daar een bloempje. Boven het hoofd zijn grijze en blauwe wolken te zien en verschillende gezichtjes. Ook over de vormgeving van het boek is duidelijk goed nagedacht. Het boek is gedrukt in een vrolijke kleur blauw en bevat vriendelijke tekeningen en kadertjes waar kinderen zelf een tekening kunnen maken.

Margreet van der Veen is kinder- en jeugdtherapeute en schreef dit handige boekje speciaal voor kinderen die (te) veel piekeren. Op kinderlijk eenvoudige wijze wordt zeer helder uitgelegd hoe het piekeren verminderd kan worden. Stap voor stap leer je technieken om een andere manier van denken aan te leren, en krijg je oefeningen die kunnen helpen het piekeren te verminderen en weer beter in je vel te komen zitten. Het is een heel praktisch boekje en wanneer je goed oplet en er niet te snel doorheen gaat zal je als ouder of verzorger merken dat het boekje, ondanks dat het vrij dun is, boordevol tips staat.

Corine Gorter

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek