Heftige belevenissen van Daan en zijn zus

14-januari-2013 | Categorie: Kinderboeken

De rampzalige geweldige zomer van Daan S. – Marlies Slegers – Moon – 159 blz.

Na alle boeken met vriendjes die de hoofdpersoon telkens zelf verzint, nu een echte held die uit de schaduw treedt van zijn superman D-man. Leuk geschreven waarbij het laatste stuk toch wel wat heftig is. Maar ja, de jeugd leest tegenwoordig zoveel ellende dan valt het in dit boek nog wel mee! Het leven van een jonger verlegen broertje met een puberzus valt niet mee en het is dat Daan zijn schroom opzij zet om haar te gaan zoeken als ze verdwenen is. Misschien wel weggelopen, omdat zij geen enkele zin had om naar zo’n eco-camping te gaan en na een activiteit ’s avonds verdwijnt.

Marlies Slegers maakt het verhaal extra spannend door wat zijwegen te bewandelen. Een grappig maar, zeer zeker ook een spannend boek. Misschien wel eens goed voor ouders om te lezen voor ze de vakantie gaan boeken op een saaie camping.

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Een licht boek over kanker

Categorie: Boek van de week, Columns & Korte verhalen, Mens & Maatschappij

Bijna iedereen heeft kanker – Saskia Maaskant – Davidsfonds – 271 blz. Saskia Maaskant debuteerde in 2011 met de jeugdroman De verteller van Beorga. Deze en de twee volgende jeugdromans werden bekroond met verschillende…

Boek van de week archief

6-januari-2023 | Lees verder | Reageer!