Heftige belevenissen van Daan en zijn zus

14-januari-2013 | Categorie: Kinderboeken

De rampzalige geweldige zomer van Daan S. – Marlies Slegers – Moon – 159 blz.

Na alle boeken met vriendjes die de hoofdpersoon telkens zelf verzint, nu een echte held die uit de schaduw treedt van zijn superman D-man. Leuk geschreven waarbij het laatste stuk toch wel wat heftig is. Maar ja, de jeugd leest tegenwoordig zoveel ellende dan valt het in dit boek nog wel mee! Het leven van een jonger verlegen broertje met een puberzus valt niet mee en het is dat Daan zijn schroom opzij zet om haar te gaan zoeken als ze verdwenen is. Misschien wel weggelopen, omdat zij geen enkele zin had om naar zo’n eco-camping te gaan en na een activiteit ‘s avonds verdwijnt.

Marlies Slegers maakt het verhaal extra spannend door wat zijwegen te bewandelen. Een grappig maar, zeer zeker ook een spannend boek. Misschien wel eens goed voor ouders om te lezen voor ze de vakantie gaan boeken op een saaie camping.

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Betoverende verhalen

Categorie: Boek van de week, Columns & Korte verhalen, Literatuur

De fluistering van de sterren – Nagieb Mahfoez – Vertaling Djûke Poppinga – Jurgen Maas – 105 blz. De titel suggereert misschien een boek vol stilte, maar er wordt ook in geschreeuwd, gehuild, gejuicht en…

Boek van de week archief

8-september-2021 | Lees verder | Reageer!