Herkenbaar voor meiden met lastige broers

27-december-2014 | Categorie: Kinderboeken

Isa Bella: Verboden voor jongens – Poppy Harper – Illustraties: Clare Elsom – Vertaald door Suzanne Buis – Kluitman – 149 blz.

isa-bellaIsa Bella heeft maar liefst VIJF broers! Alsof die stinkende jongens nog niet genoeg ellende veroorzaken, moet Isa haar slaapkamer delen met de verschrikkelijke tweeling. De tweeling vindt het grappig om slakken in haar bed te leggen en vissenvoer tussen haar boterhammen te stoppen, en alles wat meisjesachtig is kapot te maken. Isa’s allerliefste wens is dan ook een eigen slaapkamer, waarin alles roze is en die VERBODEN is voor JONGENS! Als de familie onverwacht een erfenis ontvangt, is er ruimte voor één nieuwe slaapkamer. En Isa heeft er alles voor over om die te bemachtigen…

De vijf broers zijn; de muziekverslaafde Josh, de voetbalgek Jake, de klierige tweeling Harrie en Olivier en de kleine, kwijlerige Arthur Simon. Isa Bella zit er middenin en wordt er knettergek van. Zeker als je beste vriendin Bibi enigst kind is, met lange blonde haren en een perfecte meisjeskamer. Isa Bella: Verboden voor jongens is een leuk boek voor meisjes van zes tot acht ongeveer. Veel meisjes hebben zelf een broer of zus en weten hoe erg die soms op de zenuwen kunnen werken. Een eigen kamer is dan ook de droom van veel van hen. Het verhaal is voor hen erg herkenbaar.

Wanneer papa en mama de verbouwing van de zolder tot een nieuwe slaapkamer aankondigen, barst de strijd tussen Isa Bella en haar broers los. Door lief te zijn en te helpen, krijgen ze een ster. Als ze stout zijn, gaat er een ster weg. Maar in plaats van dat de kinderen zorgen dat ze zelf meer sterren krijgen, zorgen ze dan de anderen in de problemen komen. Grappen en streken volgen elkaar snel op. Niemand is veilig in het huis van Isa Bella’s familie.

Door een herkenbare, doch erg extreme, beginsituatie en de onderlinge strijd tussen de broers en zus, is Isa Bella: Verboden voor jongens een heerlijk boek om te lezen. Zeker een aanrader voor jonge meisjes. Daarbij voegen de tekeningen van Clare Elsom zeker iets toe. Ze illustreren waarom Isa Bella zo graag een kamer wil: een kamer vol jongenstroep, vissenvoer op haar boterham of Arthur Simon die zichzelf helemaal onder smeert met lippenstift.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Betoverende verhalen

Categorie: Boek van de week, Columns & Korte verhalen, Literatuur

De fluistering van de sterren – Nagieb Mahfoez – Vertaling Djûke Poppinga – Jurgen Maas – 105 blz. De titel suggereert misschien een boek vol stilte, maar er wordt ook in geschreeuwd, gehuild, gejuicht en…

Boek van de week archief

8-september-2021 | Lees verder | Reageer!