Het spiegeltje doet het hem

22-augustus-2016 | Categorie: Prentenboek, Voorleesboek

Ga je mee naar de weecee? – Sally Lloyd-Jones – Illustaties Anita Jeram – Vertaling Jesse Goossens – 32 blz.

Ga je mee naar de weeceeKonijn moet nodig plassen. Er zit maar één ding op, hij moet naar de weecee. En zoals het ook in een groep kinderen gaat; als er eentje moet plassen, moeten ze ineens allemaal. Zo ook alle vriendjes en vriendinnetjes van Konijn. Een bont gezelschap aan dieren vormt een stoet naar het potjesfeest.
Alleen er mist iemand… Maar wie?

Vervolgens kom je op de pagina die meest favoriet zal zijn bij de kinderen; daar zit namelijk een spiegel waarin ze zichzelf zien. De vraag die hen gesteld wordt is simpel: “ Ga je mee naar de weecee?”

De illustraties zijn zo schattig! Geen twijfel over mogelijk dat de tekeningen van Anita Jeram zijn. Degene die de inmiddels klassieker geworden Raad eens hoeveel ik van je hou in beeld gebracht heeft. Ieder diertje, fantasie of niet, krijgt een karakter mee met bij het verhaal passende uitdrukkingen. De prenten hebben vriendelijke zachte kleuren en er valt veel op te zien. Dit laatste vergroot de concentratie van een jong kind, omdat het niet snel uitgekeken is.

Het is een vrolijk en grappig prentenboek. Een speelse manier om een serieus onderwerp als zindelijk worden aan te snijden bij jonge kinderen. Ieder kind zal zich steeds weer verheugen op de pagina met het spiegeltje! Dat zal zeker motiveren om daarna op te springen en zelf naar het potje te gaan.

Om het feest compleet te maken kun je via de site van uitgeverij Lemniscaat een zindelijkheidskalender downloaden.

Nelly Hofman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk