Het verleden achterhaalt je ooit

9-januari-2016 | Categorie: Thrillers & Spanning

Kwetsbaar – Linda Jansma – De Crime Compagnie – 350 blz.

KwetsbaarDe roodharige Janine, getrouwd met Albert en moeder van tiener Nicole, is eigenaar van Club Mercury in Amsterdam. Samen leven ze een mooi, luxe, maar ook druk leven. Alles loopt op rolletjes, als out of the blue Albert voor de club wordt vermoord. Het leven van Janine en Nicole stort in. Wie wilde Albert dood en vooral: waarom?
Naarmate de dagen verstrijken en het politieonderzoek in volle gang is, begint Janine een vermoeden te krijgen. Haar verleden is niet bespreekbaar, vindt ze zelf. Maar daar zou de mogelijke dader weleens gevonden kunnen worden.
Ondanks al haar verdriet probeert Janine ook voldoende aandacht aan haar club te besteden. Dat lukt redelijk, tot er weer iemand in haar vriendenkring bruut vermoord wordt. Samen met rechercheurs Hafkamp en De Lucia probeert ze te achterhalen wat er gaande is.

Kwetsbaar (eerder uitgegeven onder de titel Caleidoscoop) heeft de schaduwprijs gewonnen. Wederom een groot succes voor thrillerschrijfster Linda Jansma, die het ene juweeltje na het andere uit haar pen weet te toveren.
Linda neemt je mee naar een mogelijke oplossing, maar weet je telkens te verrassen met zijsprongen. Ze heeft met Kwetsbaar een ontzettend spannende thriller neergezet, die tevens heel ontroerend is. Je leeft met Janine en Nicole mee tijdens de eerste dagen van het rouwproces. De schrik, het verdriet en zeker ook de boosheid komen goed geschreven naar voren. Janines verleden is een verhaal apart, dat langzaam maar zeker wordt ingeweven in het verhaal van de hedendaagse tijd.

Kwetsbaar is een boek, dat je niet snel kan wegleggen, want daarvoor is het te spannend. De verrassende wendingen in het verhaal maken alleen maar dat je door wilt lezen om te doen of je de juiste dader op het oog hebt.

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Betoverende verhalen

Categorie: Boek van de week, Columns & Korte verhalen, Literatuur

De fluistering van de sterren – Nagieb Mahfoez – Vertaling Djûke Poppinga – Jurgen Maas – 105 blz. De titel suggereert misschien een boek vol stilte, maar er wordt ook in geschreeuwd, gehuild, gejuicht en…

Boek van de week archief

8-september-2021 | Lees verder | Reageer!