Het verleden achterhaalt je wel!

5-april-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

De erfgenaam – Charles den Tex – De Geus – 289 blz.

De erfgenaamIdentiteit speelt altijd een belangrijke rol in de boeken van Charles den Tex. In ieder geval in de vorige vier en de televisieserie Bellicher – gebaseerd op De macht van meneer Miller. In dit nieuwe boek is identiteit ook weer van belang. Breder Weltmann is de nazaat van een familie die rijk is geworden met de exploitatie van een kolenmijn en het opkopen van grond. De erfgenaam speelt zich trouwens ver na de mijnsluiting af. Breder beheert het vermogen en doet dit met beleggingen waarin hij wordt geholpen door anderen. Hij heeft best veel vrije tijd die hij invult zonder zich overmatig in te spannen.

Zijn leven kabbelt aangenaam voort, totdat zijn landhuis in vlammen opgaat en hij achtervolgd wordt. Hij wordt hardhandig op het verleden van zijn familie gewezen en gaat vervolgens op onderzoek uit. Wat is er destijds gebeurd dat iemand zo kwaad maakt? Breders speurtocht brengt het mijnverleden terug en de verhoudingen in het dorp komen naar boven, zowel zoals ze toen waren en nu zijn.

De erfgenaam is meer dan alleen een thriller waarin Breder op zoek gaat naar de dader en zijn beweegredenen. De erfgenaam is ook een familiegeschiedenis en boek waarin het leven in een mijndorpje met machtige families wordt beschreven. Charles den Tex heeft het boek zo in elkaar gezet dat het zich afspeelt in Zuid-Limburg maar het had ook een boek kunnen zijn geworden over een textielbaron uit Tilburg of een rijke aardappelboer uit Groningen.
Knap geschreven en nu maar wachten op een volgend boek!

Wim Krings

Pin It

2 Reacties

Boek van de Week

Puur, rein en onschuldig

Categorie: Boek van de week, Oorlogsboeken, Roman

De Witte Roos – Amanda Barratt – vertaling: Jaap Slingerland – KokBoekencentrum – 410 blz. Professor Elie Wiesel (1928 –2016) schreef als Joods-Amerikaans auteur verscheidene boeken over zijn ervaringen met de Holocaust. Hij ontving de…

Boek van de week archief

27-mei-2021 | Lees verder | Reageer!