Het verleden laat nooit los

16-juli-2014 | Categorie: Thrillers & Spanning

De helft van mijn ziel – Violet Leroy – Link – 280 blz.

De helft van mijn zielIn 1969, in Los Angeles zien twee jongens hoe filmster Sharon Tate en haar gezelschap worden vermoord. Dit zal hun leven veranderen. Ruim veertig jaar later pleegt de veertienjarige Robin Goedhart zelfmoord door van het dak van het Crescas College te springen. Het Crescas College is een speciale school voor kinderen waarvan de ouders in het buitenland werken. Inspecteurs Dortlandt en Hofman onderzoeken deze zaak en het blijkt dat Robin gepest werd. De inspecteurs gaan samen naar het huis kijken wat Dortlandt net heeft gekocht. Als Hofman even naar buiten kijkt ziet hij een meisje met rode krullen en een jongen in een taxi stappen. Hij heeft er even een raar gevoel bij, maar staat er verder niet bij stil.

De jongen, Guus blijkt op een gegeven moment vermist te zijn. Als de inspecteurs op onderzoek uitgaan, blijkt het meisje, Arianne wel weer terug te zijn, maar ze weet verder niets te vertellen. Ze komen erachter dat er een verband is tussen beide zaken en het schijnt dat iemand het gemunt heeft op jonge kinderen. Een gruwelijke gebeurtenis uit het verre verleden blijkt ook te maken te hebben met deze zaak. Maar hoe of wat?

Op de cover zie je de helft van het gezicht van een meisje. Ze ligt op de grond en kijkt wezenloos voor zich uit. Na het lezen van het boek blijkt de cover perfect bij het verhaal te passen. De helft van mijn ziel vond ik een uitmuntende thriller om te lezen. De karakters worden uitgebreid beschreven, en zeker Dortlandt en Hofman leer je goed kennen. Brigadier Marie Schut, collega van Dortlandt en Hofman voelt zich soms wat onzeker bij haar mannelijke collega’s, ze heeft het gevoel niet altijd serieus genomen te worden door de mannen. Maar ze zijn een heel hecht team en hun gezamenlijke doel is de dader te vinden en zetten daar een heleboel voor opzij. Je voelt je dicht bij de personages staan en gaat zelfs van ze houden.

Het verhaal uit het verleden is gebaseerd op een ware gebeurtenis en Violet heeft daar een mooi psychologisch verhaal omheen geweven. Diverse thema’s komen aan bod zoals homoseksualiteit, pesten, posttraumatische stress stoornis, verlies en verwerking. De helft van mijn ziel is een combinatie van spanning en psychologie met sympathieke personages, een verhaal wat nog even na blijft sudderen.

Wendy Wenning

Pin It

1 Reactie

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk