Een hip, vegetarisch Lifestyle boek voor iedere levensstijl

10-april-2016 | Categorie: Kookboeken

De hippe vegetariër – Isabel Boerdam – Brandt – 198 blz.

De hippe vegetarierSteeds meer mensen willen een dagje (of meer) zonder vlees en het aanbod kookboeken voor de vegetarische keuken is dan ook aanzienlijk gegroeid de laatste jaren. Een nieuwe loot aan de boom is De Hippe Vegetariër, van Isabel Boerdam. Boerdam heeft met dit fris-ogende boek helemaal afgedaan met het beeld van een stoffige, geitenwollen sokken vegetariër. Als kind van negen jaar, besloot Boerdam dat ze geen dode dieren meer wilde eten en zocht ze haar eigen weg in de vegetarische wereld. Maar dit boek is zeker niet alleen een hele fijne aanwinst in de keuken voor de vleesonthouders onder ons. Wie gewoon bewust wil eten en eens wil variëren met een dagje zonder vlees, of op zoek is naar lekkere recepten met vleesvervangers, kan met dit boek prima uit de voeten.

De receptuur is wel even wennen. Boerdam biedt bij ieder gerecht een keur aan variaties. Dat doet ze door de ingrediënten in een aantal categorieën te plaatsen. Zo zijn er de basisingrediënten die je nodig hebt om het gerecht te maken, een categorie met een keuze aan smaakmakers waaruit je kunt kiezen, een categorie extra ingrediënten waar je uit kunt kiezen en vaak een keuze uit toppings. Zo kun je eigenlijk met een enkel gerecht eindeloos variëren.

Boerdam werkt met vegetarische dagmenu’s. Ze maakt daarin onderscheid in een gewone doordeweekse dag, een drukke dag waarin je weinig tijd hebt, een balansdag, een feestdag, een verwenzaterdag en nog meer. De recepten zijn, zonder al te veel uitheemse ingrediënten, prima te volgen. Boerdam heeft tevens een hoofdstuk gewijd aan welke wijnen je bij de gerechten kunt drinken. De wijnen staan in een makkelijk overzicht, waarbij ook de smaken beschreven worden.

Een erg leuke toevoeging – waardoor dit meer is dan een kookboek – is het omvangrijke hoofdstuk met vegetarische hotspots. Het resulteert in een hoofdstuk met hippe, leuke tentjes in veertien steden waar de vegetariër prima terecht kan, en zelfs een enkel hotel. Al met al een prachtig lifestyle boek met heerlijke, makkelijke recepten (probeer bijvoorbeeld eens de overheerlijke gazpacho, in al zijn variaties!) en vele leuke extra’s.

Marlies Slegers

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk