Hoe overleef je een vermissing?

4-juli-2014 | Categorie: Lichte literatuur

Drie weduwen, één graf – Charmaine Hulsbosch- Elikser – 121blz.

drie vrouwen een grafCharmaine Hulsbosch(1965) begon twee jaar geleden, naast haar werk als actrice en docent drama, met schrijven. Dit is haar eerste roman, die is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Op de eerste verjaardag van Charlotte’s zoon vertrekt haar man met een paar vrienden per schip naar Duitsland. Daar komen ze helaas nooit aan. Het schip en de bemanning lijken van de aardbodem te zijn verdwenen. Zoektochten leveren niets op. Wat is er gebeurd? Piraterij, drugs, afrekening, overvaren? Hoewel de achtergebleven vrouwen hetzelfde lot treft, zijn ze moeilijk in staat elkaar te ondersteunen. Ieder gaat op zijn manier om met de onzekerheid en het verdriet.

Charlotte raakt verhard en beseft dat ze nooit meer dezelfde persoon zal zijn die ze ooit was. Pas na jaren wordt er een stoffelijk overschot gevonden. Maar wie is het ? Met deze vraag staan de drie weduwen aan het graf van één van hun mannen.

Ter verantwoording wordt vermeldt dat dit boek is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal maar veel fictieve elementen bevat. De personages hebben scherpere karaktertrekken gekregen om het verhaal prettig leesbaar te maken.

Hoe overleef je een vermissing ? Een vraag die je jezelf niet wilt stellen en waar voor geen kant en klaar antwoord is. Omdat je weet dat het op waarheid is gebaseerd leest het toch anders dan dat je een fictief verhaal leest. Door het verhaal heen voel je de emoties, het verdriet, de pijn en de angst en de onzekerheid waarin de personages zich bevinden.

Hoe belangrijk het is om iets te kunnen afsluiten voor je rouwverwerkingsproces en hoe ieder dit op zijn eigen manier moet doen , hoe je dit zelf moet doen blijkt uit dit mooie verhaal. Het boek is met vlotte pen geschreven en je leest het in één middag uit.

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk