Hoe snel is dat?

14-september-2014 | Categorie: Kinderboeken

In volle vaart – Cruschiform – Vertaling Joke Linders – Rubinstein – 64 blz.

in volle vaartWist jij dat een alligator en een onderzeeër even snel zijn? Dat een haas makkelijk een hogesnelheidstrein bij kan houden? En dat een libel net zo snel vliegt als een haai kan zwemmen?
En weet jij wat het traagste dier van de wereld is?
Je leert het allemaal in dit toegankelijke prentenboek van Cruschiform.
Op iedere linkerpagina staat het aantal km/u vermeld. Op de rechterpagina tekeningen van onder andere voertuigen en dieren die deze snelheid kunnen bereiken. Zo zie je in een oogopslag dat een speedboot, nachtvlinder en fazant zich alle drie even snel kunnen voortbewegen, namelijk 80 km/u.
En dat zijn er drie die je zonder voorkennis niet op dezelfde pagina zou verwachten.

Bij de tekeningen is gebruik gemaakt van strakke lijnen en de drie kleuren blauw, geel en oranje. Alleen het noodzakelijke wordt weergegeven, geen mogelijk afleidende details in de tekeningen. Dat maakt dat je de informatie snel tot je kunt nemen, wat dan weer uitstekend past bij de inhoud.

Alle objecten in het boek zijn genummerd. Achterin staan de dieren, voertuigen en andere zaken uitgelegd. Zo leer je niet alleen over de snelheid van een karveel en moeflon, maar ook nog wat het precies zijn. Een heerlijk boek om in te bladeren; van voor naar achter en weer terug. En halverwege nog eens kijken wie of wat er ook alweer 250km/u kan halen.

Het prentenboek is gemaakt voor leergierige kinderen en snelheidsduiveltjes tussen de 6 en 9 jaar, maar ook leerzaam voor alle 9-plussers.

Nelly Hofman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk