Innerlijke reis

23-april-2014 | Categorie: Chicklit

ReisLust – Esmir van Wering – Meander – 158 blz.

ReislustEsmir van Wering (39) woont in het centrum van Amsterdam. Ze is auteur, columnist, blogger, journalist en optimist. Haar levensmotto: geniet, lach, wees nieuwsgierig en een beetje naïef, maak fouten en doe regelmatig iets wat je niet durft!
Reislust wordt verteld door Amber. Na een aantal jaren vrijgezel te zijn geweest, heeft ze eindelijk de man van haar dromen gevonden. Pjotr is knap, lief en haar baas. Ze hebben een turbulent seksleven en alles is bijna perfect. Wat wel jammer is, Amber wil kinderen maar Pjotr niet, hij heeft al twee kinderen uit zijn vorig huwelijk. Dan ontdekt Amber ook nog een minder leuke kant van Pjotr en ze besluit een time-out te nemen. Om echt alles even achter zich te kunnen laten, vertrekt ze naar Afrika waar ze een reis maakt naar haar eigen innerlijk.

Heerlijke herkenbare passages, momenten die jezelf tot nadenken zetten. Door het verhaal van Amber heb je de neiging om zelf de confrontatie met je eigen ik aan te gaan. Hilarische momenten, maar ook momenten met veel emotie. Korte hoofdstukken die telkens een bepaalde fase uit het leven van Amber vertellen, af en toe door het gebruik van flashbacks of dagboekfragmenten.

Amber maakt in het verhaal kennis met een oude man van een jaar of negentig, bijna tandeloos en stekeblind, die haar in Afrika bijstaat en gaandeweg laat nadenken en op zijn manier haar leert de juiste keuzes te maken.

Reislust is een verhaal over eerlijk en oprecht zijn en waarin je kunt meeleven met de hoofdpersoon.
Als je de cover ziet verwacht je eigenlijk alleen een vrolijk verhaal, maar het blijkt een verhaal te zijn waar iedereen misschien wel wat van kan leren. Eerlijk en openhartig verhaal met hilarische momenten.

Wendy Wenning

Pin It

1 Reactie

  • […] momenten, maar ook momenten met veel emotie.” – Wendy Wenning, boekenbijlage.nl – Lees hier de hele recensie. “… ReisLust is een heerlijk boek om te lezen: of je nu gewoon […]

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk