Interactief zoek- en kijkboek vol prachtige illustraties

17-februari-2016 | Categorie: Prentenboek

Lily in Parijs – Peggy Nille – Uitgeverij Unieboek – 32 blz.

lily in parijsLily is op bezoek in Parijs bij haar neefje Paul en zijn lievelingskat Mia. Wanneer ze naar buiten kijken zien ze een raar schaduwmannetje over één van de daken sluipen. Wie is dat, en waar gaat hij naartoe? Zou het soms een boef zijn? Lily, Paul en Mia de kat besluiten achter hem aan te gaan. Ze komen langs allerlei bekende en minder bekende plaatsen in Parijs, zoals een warenhuis, de metro, het Louvre, het plein voor Centre Pompidou en het Île de la Cité met de Notre Dame. Op elke bladzijde staan zoekopdrachten. Telkens ga je weer op zoek naar andere dingen. (Ik kon niet alles vinden! O wacht, ze spelen vals: dat is geen schaduw, maar een wolk!) Best lastige en listige zoekplaatjes dus, waarmee je wel eventjes zoet bent.

Alhoewel de roze voorkant misschien anders doet vermoeden, is dit boek niet enkel geschikt voor meisjes. Ik zou zelfs durven beweren dat het boek ook volwassenen aan zal spreken, omdat de illustraties zo charmant zijn. Ik zou zo’n mooie, gedetailleerde zoekplaat graag in mijn klas, wachtkamer of kinderkamer zien hangen. Er is zoveel op te zien dat je niet snel verveeld zal raken, bovendien ademt het geheel door de schoonheid een zeer prettige sfeer uit. Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar echte aquarellen, kan ik echt niet anders zeggen, dan dat ik zeer onder de indruk ben van de illustraties, alle details en de zorg waarmee zij zijn gemaakt.

Het boek is niet alleen geschikt om voor te lezen en alle puzzeltjes op te lossen door samen te zoeken op de plaatjes, de prenten lenen zich ook uitstekend voor kinderen die de taal nog moeten leren. Je kan eindeloos praten over wat je allemaal ziet, de dingen die kinderen en dieren doen, en op zoek gaan naar nieuwe woordjes. Je kan er, kortom, zelf nog zoekopdrachten aan toevoegen. Wanneer je onlangs Parijs hebt bezocht met je kind, is het natuurlijk extra leuk om in dit boek alles nog eens te bekijken. Een erg mooi boek, zeer geschikt om kinderen te laten zien hoe leuk en vermakelijk boeken kunnen zijn én hoe mooi Parijs is!

Corine Gorter

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

De bloedige weg naar vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid

Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie

De Franse Revolutie. 2 – Van Robespierre tot Napoleon – Johan Op de Beeck – 492 blz. – Horizon In dit tweede deel over de Franse Revolutie kruipt auteur Johan Op de Beeck terug in…

Boek van de week archief

6-februari-2023 | Lees verder | Reageer!