Interessant geluidenboek voor de kleinsten

26-maart-2020 | Categorie: Dieren & Natuur, Kinderboeken, Voorleesboek

Natuurgeluiden: Bossen & Oerwouden – Tekst en illustraties van Robert Hunter – Vertaling Nathan Brinkman/Vitataal – Fontaine Uitgevers – 22 blz.

Luister naar het gegrom van berggorilla’s, het gekrijs van ara’s in het regenwoud en het gehinnik van de wilde pony’s in het loofbos. Leer fascinerende feitjes over de vele fantastische dieren, druk op de muziekknoppen in dit boek, maak kennis met meer dan zestig dierengeluiden en ontdek tien verschillende soorten bos.

De tien verschillende bossen krijgen elk twee pagina’s, met een korte uitleg waar je de bossen vindt, wat voor bomen erin staan en welke dieren er in deze bossen leven. Zo beginnen we met de zwijnen en herten in het Zwarte Woud in Duitsland en eindigen we met het Bamboebos in China, waar de panda’s en nevelpanters leven. Het geeft een mooi, breedbeeld van de verschillende natuurgebieden in de wereld.

Ieder bos heeft zijn eigen knop. Er staat duidelijk ‘hier drukken’, waardoor je je kind zelf de geluiden kunt laten activeren. Doordat je door de pagina’s heen moet drukken, moet je voor de eerste paar geluiden wel wat kracht gebruiken, dus misschien moet je je kind soms wel een beetje helpen.

De Engelse schrijver van dit boek, Robert Hunter, heeft zelf de bijbehorende illustraties gemaakt. Hij heeft hierbij gekozen voor waarheidstrouwe plaatjes van de dieren. Er is niet gekozen voor kinderlijke kleuren, maar voor mooie, duidelijke afbeeldingen.

Bossen & Oerwouden is een leerzaam boek, met mooie, heldere afbeeldingen en wordt interessant voor de kleinsten doordat ze zelf de geluiden van de verschillende dieren kunnen afspelen.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek