Soms somber over de toekomst van de aarde

12-november-2019 | Categorie: Interview
Elvira Werkman (Delfzijl, 1974) is schrijver en natuurjournalist.  Ze studeerde milieukunde en journalistiek. Van haar hand verschenen de boeken Vogels en de liefde, De man op de dijk en ze is medeauteur van Het Waterloopbos. Ze schrijft en fotografeert voor onder meer wandeltijdschrift Te voet, Vogelbescherming Nederland en OneWorld.nl . Geeft momenteel lezingen door het hele land en in België over De man op de dijk. Is verzot op vogels en akkers. Woont ondertussen in het midden van het land. Was je als kind veel buiten en welke dingen in de natuur trokken je aan? Als kind had ik drie hobby’s: lezen, schrijven en beestjes zoeken. Dat laatste begon natuurlijk klein, omdat je leefwereld als kind niet groot is. Dus ik begon in de achtertuin. Ik had het grote geluk dat mijn moeder erg van tuinieren hield, waardoor er prachtige bloemen in de tuin stonden die allerlei insecten aantrokken. Al die kleuren en patronen, fascinerend vond ik het. Ik wilde ze vastleggen om nog beter te kunnen bekijken, en zo kocht ik al vrij jong van spaargeld mijn eerste fotocamera, een tweedehands Canon AE1 program. In m’n tienerjaren trok ik er meer op uit, leerde planten determineren en vlinders tellen, en ging met ervaren vogelaars mee vogels kijken vanaf Groningse dijken en in polders, met de zware verrekijker van mijn opa om de nek. Wie heeft je interesse in de natuur aangewakkerd? De basis ligt wel bij mijn moeder, denk ik, hoewel zij niet zo’n natuurmens is als ik. Niemand in de familie…
12-november-2019 | Lees verder | Reageer!

Laatste interviews

Alle interviews

Boek van de Week

De tragiek van de macht

Categorie: Boek van de week, Historische roman

Keizerlijk geel – Lucas Zandberg – De Arbeiderspers – 335 blz. Op 4 november 2008 kopte CNN: “Arsenicum doodde Chinese keizer, zeggen rapporten”. Uit forensisch onderzoek van het haar, de kleding en de maaginhoud bleek…

Boek van de week archief

8-december-2019 | Lees verder | Reageer!