Alles is leuk aan het runnen van een boekwinkel

10-februari-2022 | Categorie: Interview
Linda Schipper is op 15 september 1982 geboren in Assen. De mavo gevolgd, daarna de middelbare detailhandelsschool, in een winkel gaan werken en nooit meer wat anders gedaan. Sinds 1 september 2020 eigenaar van kinderboekwinkel Rapunsel in Assen. Gelukkig samenwonend met partner André en katten Otto en Hetty. In mijn vrije tijd lees ik enorm veel. Wandelen is een hobby en ik maak graag foto`s. Wilde je als kind als iets met boeken gaan doen? Zo nee, wat wilde je dan worden en wat werd je? Ik lees al zolang ik me kan herinneren en ik weet dat ik ergens in mijn jeugd ben begonnen met zeggen, ik wil later in een boekenwinkel werken, nooit gedacht dat het ooit zou gebeuren, na een paar andere banen heeft het lot anders besloten en zowaar heb ik nu de leukste baan van de wereld! Las je als kind veel en wat was je favoriete boek/serie/schrijver? Ja, ik las heel veel, elke week naar de bibliotheek, en op verjaardagen, kerst en sinterklaas zaten er ook steevast boeken bij de cadeautjes. In mijn puberjaren is het lezen wat minder geweest maar dat heb ik later ruimschoots ingehaald. Favoriet als kind: Rozemarijntje. Waarom kocht je kinderboekwinkel Rapunsel? Bijzonder verhaal, via via heb ik de zoon van de vorige eigenaresse leren kennen, we kregen het een keer over mijn boekverslaving en dat zijn moeder een boekwinkel had. Ze had bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en we hebben een keer afgesproken en zo is de bal gaan rollen. Wat is er leuk aan
10-februari-2022 | Lees verder | Reacties uitgeschakeld voor Alles is leuk aan het runnen van een boekwinkel

Laatste interviews

Alle interviews

Boek van de Week

Een integere en menselijke roman

Categorie: Boek van de week, Literatuur, Roman

Soms sneeuwt het in april – Janneke Siebelink – Ambo|Anthos – 320 blz. ‘Een dochter. Een eiland. Een verzwegen verleden.’ Nieuwsgierig makende woorden op de omslag van Soms sneeuwt het in april, het romandebuut…

Boek van de week archief

21-mei-2022 | Lees verder | Reageer!