Verhalen brengen mensen dichter bij elkaar

10-september-2022 | Categorie: Interview
Nico van Splunder (1957) is gehuwd en heeft twee volwassen zoons. Hij werkt al 26 jaar voor tweedehands boekhandel ’t Ezelsoor in Amersfoort. Hij doet de in- en verkoop en beheert FaceBook pagina’s van de winkel, waaronder een digitaal museum ‘In boeken gevonden’. Hij volgde de opleiding HBO Maatschappelijk Werk en een aantal grafische opleidingen. In zijn vrije tijd maakt hij graag tekeningen, schrijft stukjes en maakt foto’s die hij vaak bewerkt tot grappige of tot nadenken stemmende composities. Hij speelt met familie en vrienden met veel plezier bord- en kaartspellen. Welke boeken las je graag als kind? In mijn jeugd las ik al veel. Boeken van Bob Evers, inspecteur Arglistig, kapitein Rob, Kuifje, Arendsoog, Karl May… Wanneer ik nu die boeken probeer te herlezen, vind ik alleen Bob Evers, Kuifje en kapitein Rob nog wel te verteren. Als volwassene las ik nog met heel veel plezier klassieke kinderboeken zo als Winnie the Pooh, Alice in Wonderland, Het Oneindige verhaal, De wind in de wilgen, Peter Pan… en ook veel verhalen van geweldige Nederlandse kinderboekenschrijvers, waarvan ik vind dat wij er in ons taalgebied veel van hebben. Als kind rook ik altijd aan mijn boeken en ik had het idee dat ik al mijn jeugdboeken aan hun geur kon herkennen. Op de middelbare school leerde ik van (Nederlandse) literatuur genieten. Mijn favoriete schrijver was W.F. Hermans en ik was ondersteboven van de Max Havelaar. Tegenwoordig lees ik vooral non-fictie; ongeveer één boek in de twee weken. Uit wat voor gezin kwam je? Waren er boeken in
10-september-2022 | Lees verder | Reageer!

Laatste interviews

Alle interviews

Boek van de Week

Een vergeten BN’er

Categorie: Biografie & Autobiografie, Boek van de week

De wereld van Jantje – Sytze van der Veen – Amphora books – 182 blz. In zijn voorwoord zegt schrijver Van der Veen het volgende: “Er zijn kunstenaars die tijdens hun leven bekend worden en…

Boek van de week archief

15-september-2022 | Lees verder | Reageer!