Verdwenen tijdens het schrijven

15-december-2018 | Categorie: Interview
Na het lezen van haar debuut Houtrot, was ik gefascineerd door dit ‘nieuwe’ geluid in de Nederlandse literatuur. In mijn bespreking heb ik dan ook mijn bewondering niet onder stoelen of banken gestopt. Ik sprak de hoop uit dat er meer romans zouden volgen. Reden te meer om te vragen of Rinske Hillen mij een interview wilde toestaan. Ik was verheugd te vernemen dat ze dat wel wilde. Sinds die tijd hebben we met elkaar e-mails uitgewisseld. Rinske heeft de tijd gekregen om de vragen met al haar aandacht te beantwoorden. Hieronder het resultaat. Rinske Hillen is filosofe. Zij studeerde wijsbegeerte in Cambridge en Amsterdam en rechten in Utrecht. Haar debuut Houtrot won de ANV Debutantenprijs 2018 en werd genomineerd voor de Bronzen Uil. Haar roman Mannenmaal verschijnt in het voorjaar van 2019. Hoe ben je ertoe gekomen een roman te schrijven? De vraag is meer hoe ik er daarvoor niet toe ben gekomen. Ik bedoel: van jongs af aan wilde ik niets liever dan verhalen schrijven. Ik leefde altijd in boeken, las als meisje eindeloos en zag geen ander ‘later’ voor me dan een lege tafel, een raam en zinnen noteren. Ik heb altijd veel geschreven, dagboeken vol, in de journalistiek, vooral interviews, ik schreef ook levensverhalen voor mensen die op sterven lagen. Het is maf, juist uit ontzag voor de literatuur, duurde het voordat ik de moed vond voor een roman. Een paar jaar geleden heb ik mijn dagen leeg geveegd en ben ik begonnen. Blijkbaar had ik deze rijping nodig om te…
15-december-2018 | Lees verder | Reageer!

Laatste interviews

Alle interviews

Boek van de Week

Spitsvondige hervertelling van beroemde vossenverhalen

Categorie: Boek van de week, Kinderboeken

De schelmenstreken van Reinaert de Vos – Koos Meinderts – illustraties van 18 verschillende illustratoren – Hoogland & van Klaveren – 38 blz. Ik heb het Middeleeuwse epos op school niet hoeven lezen, maar kende…

Boek van de week archief

5-december-2018 | Lees verder | Reageer!