Je zit er helemaal in!

7-augustus-2015 | Categorie: Fantasy & Science Fiction

Het Chagrijnige Slagzwaard – Theo Barkel – Uitgeverij Macc – 229 blz.

Chagrijnig SlagzwaardCovertekst: Hiram is een eenvoudige boerenjongen die na een flinke ruzie met zijn nutteloze vader het huis uit wordt gezet en zijn geluk als dichter wil gaan proberen aan het hof van koning Turon. Wat hij echter niet weet, is dat Garma-Potanesië in een crisis is beland. Sinda, de kwaadaardige heerser van het buurland Sinda-Potanesië, heeft om de hand van prinses Simané gevraagd, de enige dochter van koning Turon. Volgens een oude, vooroorlogse wet kan koning Turon niet weigeren. Chaos en oorlog liggen op de loer, zeker als Miurghan, de mysterieuze magiër die op een stukje niemandsland tussen de beide koninkrijken woont, een hand in de zaak blijkt te hebben. En waar komt het magische zwaard vandaan dat Hiram op zijn voetreis naar het kasteel van koning Turon vindt? Het toeval legt het lot van twee koninkrijken in de handen van een boerenjongen en een chagrijnig slagzwaard…

Mijn mening over Het Chagrijnige Slagzwaard:
Een goed geschreven en knap verzonnen verhaal met een mooi, open einde. Het sprekende zwaard laat de fantasie van de schrijver op hol slaan. Goede hoofdfiguren met allemaal een eigen karakter en een prima eigen rol. Met zijn duidelijke en herkenbare emoties geeft het boek een knipoogje naar de psychologie. De verschillende personages hebben regelmatig een eigen hoofdstuk waardoor het boek, met zijn vele hoofdpersonen, geen verwarrend geheel is.

Als je door de opbouwende spanning per ongeluk een personage bent vergeten, komt hij of zij ineens in een eigen hoofdstuk bovendrijven om weer in het geheel te worden opgenomen. Goed over nagedacht. Een ruime hoeveelheid, soms droge, humor laat je regelmatig glimlachen. Door de heldere beschrijvingen van de auteur zie je de landschappen voor je en daar helpt ook de gedetailleerde cover van Tessa Voogt bij, die ik vele malen onder het lezen heb bewonderd. Een leuk boek voor jong en oud, een heerlijk fantasieverhaal om even in weg te dromen.

Over de auteur: Theo Barkel is al vele jaren actief als schrijver. Naast de horrorserie Shadajaël zijn verschillende van zijn korte verhalen gepubliceerd. Tevens is hij jarenlang hoofdredacteur geweest van SF-Terra, één van de oudste SF en Fantasy tijdschriften in Nederland.

Hilda Spruit

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk