Jeugdthriller met een volwassen randje

15-juli-2015 | Categorie: Jeugdboeken

Val – Cis Meijer – Fontein – 272 blz.

valVal speelt zich af in New York. Liv gaat naar dezelfde highschool als haar urban climbing-en hartsvriendin Sofia. Liv telt de weken af maar Sofia gedraagt zich steeds vreemder als ze contact hebben via Skype. Tijdens hun laatste gesprek krijgen ze ruzie. De volgende dag hoort Liv dat Sofia is omgekomen bij een tragisch ongeval. Liv twijfelt er aan of het een ongeluk was. Ze besluit als ze in New York aankomt haar dood te onderzoeken met alle gevaren van dien. Ze gaat logeren in het huis bij de vriendinnen van Sofia en krijgt een baantje als oppas naast haar studie. Tijdens haar onderzoek naar de dood van Sofia gebeuren er vreemde dingen en lijken de mensen zich anders voor te doen dan ze eigenlijk zijn.

Val is een heerlijk boek. De vormgeving , de mooie illustratie van de omslag, maar ook in het boek zelf is mooi uitgewerkt. Elk hoofdstuk heeft als titel Liv of Sofia met daarbij steeds dezelfde afbeelding, als een soort schaduw van het personage. De hoofdstukken zijn kort en de tekst is bondig en eenvoudig.
Het verhaal begint met een ijzingwekkende proloog waardoor je gelijk moet doorlezen omdat je wilt weten wat er achter zit. Vanaf dat moment word je gegrepen door een spannend verhaal waarbij Liv aardig wat voor haar kiezen krijgt. Liv is echter een standvastig, koppig en sterk karakter dat zich niet snel op een zijspoor laat zetten.

Cis Meijer heeft niet alleen het verhaal van Sofia verteld, maar er lopen meerdere verhaallijnen door elkaar heen die uiteindelijk heel duidelijk worden. De ontdekking die Liv uiteindelijk doet, is zeer verrassend en goed gevonden! Kortom een originele jeugdthriller met een volwassen randje!

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Intrigerende twaalfde-eeuwse vrouw

Categorie: Boek van de week, Historische roman

Aquitanië, land van water – Eva García Sáenz de Urturi – vertaling: Jacqueline Visscher – A.W. Bruna – 348 blz. De auteur Eva García Sáenz de Urturi is verkozen tot winnaar van de Premio Planeta…

Boek van de week archief

14-oktober-2021 | Lees verder | Reageer!