Kinderboekenweek 2019

26-november-2018 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Anna Woltz en André Kuipers zijn de kinderboekenweekschrijvers van 2019. Anna Woltz is de auteur van het kinderboekenweekgeschenk van 2019, astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert schrijven en tekenen het bijbehorende prentenboek. Dat maakt de CPNB, organisator van de Kinderboekenweek, bekend.
Met Woltz is de keuze gevallen op een auteur die met kwalitatief hoogstaande boeken kinderen weet te boeien. Woltz (1981) was als kind al een boekengek en wilde van jongs af aan schrijver worden. Ze begon haar carrière bij de Volkskrant, met een column over haar leven op de middelbare school. Al tijdens haar studie geschiedenis in Leiden publiceerde ze haar eerste kinderboek. Diverse van haar inmiddels 22 titels vielen in de prijzen bij de Griffeljury. Volgend jaar wordt sowieso een mooi jaar voor deze schrijver: de verfilming van Mijn bijzonder rare week met Tess (2013) gaat in de bioscopen draaien. Vanaf 6 december al is op NPO Zapp dagelijks de serie Gips te zien zijn, naar Woltz’ gelijknamige boek uit 2015.
Dat astronaut André Kuipers (1958) de tekst voor het jaarlijkse prentenboek schrijft is minder verrassend dan het misschien klinkt. Sciencefictionboeken deden hem als twaalfjarige dromen van de uitzonderlijke carrière die hij uiteindelijk ook gehad heeft. Tijdens zijn 193 dagen in ruimtestation ISS schreef hij André het astronautje, in eerste instantie voor zijn eigen kinderen. Daar volgden nog twee delen op. Zijn vaste illustrator Natascha Stenvert (1971) voorziet ook nu zijn verhaal van tekeningen. Stenvert deed de kunstacademie in Groningen en haar werk is inmiddels bekend over de hele wereld. Bekend zijn haar boeken over Kolletje, het meisje met de toversokken, die ze samen maakt met schrijver Pieter Feller.

Bron: De Volkskrant

Pin It

Boek van de Week

De beer is los!

Categorie: Boek van de week, Jeugdboeken, Klassieker

De beroemde bereninvasie van Sicilië – Dino Buzatti – vertaling Renata Vos – Karaat – 132 blz. Voorafgaande aan de bespreking eerst iets over Dino Buzatti (1906-1972). Nog voor hij zijn studie had afgerond…

Boek van de week archief

11-augustus-2019 | Lees verder | Reageer!