Kippiejajee

11-september-2013 | Categorie: Prentenboek

Billy de Kip – Marcel van Driel, Jeroen Schipper en Jort van der Jagt – David & Goliat – 28 blz.

Billy de kipDe belevenissen van een stoere kip (ja, het is dus echt een jongetje!), die zijn zeven zusjes wil beschermen. In rijm is het relaas van dit ventje, net uit het ei, beschreven. Hij is stoer, hij is dapper, hij heeft lef en durf, maar kan hij zijn zusjes tegen de vos beschermen?
Wie niet groot is, moet slim zijn. Dus verzint Billy een middel om de vos op afstand te houden. Daar moet je wel handig voor zijn. En dat is Billy. Zonder enige twijfel!
Maar vos is ook niet gek. “Wat jij kan, kan ik ook. En beter!”
En geef zo’n vos ook eens ongelijk. Want een mals kippetje voor je ontbijt is niet te versmaden.

Maar gaat dit goed? Wie vangt wie? Wat vangt wat? Komt dit ooit nog op z’n pootjes terecht?

Wat een schitterend boek. Hardcover, prachtig dikke bladzijdes, full colour!
Allereerst natuurlijk complimenten aan auteur Marcel van Driel en muzikant, muziekdocent en liedjesschrijver Jeroen Schipper, die dit humoristische relaas van kip versus vos op rijm brachten.
Maar de grootste complimenten – met een diepe buiging vol respect – gaat uit naar Jort van der Jagt, die al die prachtige illustraties maakte. Het talent straalt er vanaf. Chapeau, wat een kwaliteit.
Maar samen maak je het boek. En met zijn drieën hebben ze er een humoristisch (voorlees-) boek van gemaakt, dat je keer op keer zult pakken om opnieuw (voor-) te lezen.

Billy de kip krijgt een mooi plaatsje in mijn boekenkast. Om nog eens te lezen, om voor te lezen en om nog eens die prachtige illustraties te bekijken.

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk