De kom als symbool van gezond en mindful eten

3-augustus-2017 | Categorie: Kookboeken

Bowls of goodness. Verrukkelijke en voedzame vegetarische recepten – Nina Olsson – Vertaling: Jaromir Schneider – Luitingh-Sijthoff – 192 blz.

Nina Olsson deelt haar recepten op haar blog Nourish Atelier en ze zijn nu gebundeld in het boek Bowls of goodness.

Weer een blogger waar een kookboek van verschenen is. Maar waar we de afgelopen tijd veel boeken voorbij hebben zien komen van dames (en heren) die hun lifestyle met je willen delen, ligt bij Olsson de nadruk vooral op de heerlijke recepten.

De receptuur is weliswaar geheel vegetarisch, en waar nodig geeft ze tips hoe je het glutenvrij en veganistisch kunt maken, maar ze is ver weg gebleven van gezondheidsadviezen, zogenaamde wetenschappelijke bewijzen en weekmenu’s.
Olsson is een blogger die een kookboek heeft geschreven waar een kookboek voor bedoeld is: Je verlekkeren aan heerlijke ideeën en direct willen toepassen in de keuken. Gewoon op het moment dat het kan, niet omdat een weekschema het voorschrijft.

Er is slechts één reden om níet direct de keuken in te duiken en dat veel van ons niet alle ingrediënten in huis hebben. Boekweit en tofu zou nog kunnen, maar chilivlokken of halloumi zal toch in veel keukens niet tot standaard keukenvoorraad horen.

Neemt niet weg dat ik inkopen ga doen om bijvoorbeeld een recept als flespompoen-avocadosalade uit te proberen. Voor een iets minder toegankelijk recept als de Smoothie met spirulina, avocado en spinazie heb ik nog wat bedenktijd nodig.

Dat Nina Olsson meer kwaliteiten heeft dan koken alleen wordt duidelijk als je ontdekt dat ook de fotografie van haar hand komt. De foto’s zijn aantrekkelijk en afwisselend. En zo genomen dat zelfs een onooglijke bonenstoof er heerlijk uit ziet.

Nelly Hofman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Gestolde nieuwsgierigheid

Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie

Kaarten die geschiedenis schreven. 1000 jaar geschiedenis in 100 kaarten – Martijn Storms (red.) –– Lannoo – 432 blz. Ongeveer 120.000 kaarten, 5.000 atlassen en 25.000 topografische prenten en tekeningen. Dit is de indrukwekkende cartografische…

Boek van de week archief

23-januari-2023 | Lees verder | Reageer!