Leerzaam prentenboek

21-februari-2014 | Categorie: Prentenboek

Kleine Wolk – Bard Bothe – Illustraties Leonie Verbrugge – Lecturis – 32 blz.

kleine wolkBard Bothe heeft negen kleinkinderen en die inspireerden hem tot het maken van een prentenboek over een onderwerp waar iedereen elke dag mee te maken heeft: de waterkringloop. Aan de hand van de belevenissen van Kleine Wolk leren kinderen in welke gedaanten water allemaal kan verschijnen: gas, vloeibaar en in vaste vorm. De wind neemt Kleine Wolk mee over de wereld en laat hem ziet wat hij allemaal kan zijn.

“ ‘Wie ben ik,’ vraagt Kleine Wolk, ‘een druppeltje water, een sneeuwvlok of een wolkje?’
‘Misschien wel alles,’ fluistert de wind, die zacht blaast en Kleine Wolk meevoert over zeeën, landen en rivieren.”

Bard Bothe en Leonie Verbrugge laten aan de hand van korte teksten en schilderachtige tekeningen zien hoe de waterkringloop werkt. Op een speelse manier vertelt Kleine Wolk hoe hij komend uit de woestijn, verandert in een grote, grijze regenwolk, daarna dwarrelt hij als een sneeuwvlokje naar beneden, smelt hij tot een grote rivier en tenslotte verdampt hij tot hij opnieuw het Kleine Wolkje wordt.

Het prentenboekje is met name leerzaam voor kinderen van ongeveer 4 tot 6 jaar oud. De illustraties hebben een volwassen uitstraling, waardoor het boekje niet onmiddellijk kinderachtig lijkt. Hierdoor kunnen ook andere leeftijdsgroepen veel plezier beleven aan Kleine Wolk.

Felice Beekhuis

Pin It

2 Reacties

  • Wellicht mede dankzij de positieve recensie in Boekenbijlage is Kleine Wolk, het leerzame prentenboek voor kinderen tot 7 jaar, nu ruim verkrijgbaar in boekhandels, in de Bijenkorf en in de boekwinkels van het Stedelijk Museum A’dam, Het singer museum, Laren en het Boymans van Beuningen museum, Rotterdam.

  • bijzonder leuk!

Boek van de Week

Verstopt verleden

Categorie: Boek van de week, Literatuur, Roman

Schemerleven – Jaap Robben – De Geus – 306 blz. Op een ijskoude dag in de winter van 1962-1963 ontmoeten de twee hoofdpersonages, Otto en Elfrieda, elkaar toevallig op het ijs van de bevroren Waal…

Boek van de week archief

22-maart-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje tovert verhalen