Lekker anders dan anders

25-augustus-2016 | Categorie: Kinderboeken, Voorleesboek

Opsekopse wereld – Mirjam Hildebrand en Jolanda van der Burgt – Droomvallei Uitgeverij – 32 blz.

OpsekopsewereldWanneer Siem bij zijn opa en oma logeert, ligt hij ondersteboven op de bank. De wereld ziet er ineens heel anders uit. Samen met opa gaat hij naar opa’s fantasiewereld: De Opsekopse wereld. Daar is alles anders. Ja is nee, onder is boven en nat is droog.

Voor een keer is dat best leuk, al vindt Siem het wel raar. Want zeg nou zelf: naar buiten in het zwembadje gaan terwijl het heel hard regent… dat doe je toch niet?!

Dat auteur Mirjam Hildebrand kinderpsycholoog is, is al snel duidelijk bij het lezen van dit boekje. Ze schrijft tips voor kinderen en volwassenen, om ze te helpen onder andere creatief te zijn en flexibel te denken.

Jolanda van der Burgt heeft lieve illustraties gemaakt van opa en Siem, die in allerlei vreemde situaties terecht komen.

Net als de meeste andere boeken van uitgeverij Droomvallei is dit ook niet zomaar een leuk prentenboek, maar het is een boek met een boodschap. Een boek, waar je iets mee kunt, waar je mee kunt werken en waar kinderen iets van opsteken.

Opsekopse wereld is een mooie hardcover A4, vol grappige verhaaltjes en mooie illustraties.

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk