Liegende politica

30-april-2018 | Categorie: Thrillers & Spanning

De val van Annika S – Simons & Van der Zijl – The House of Books – 265 blz.

Een non-fictie schrijfster en een journalist, die toevallig ook nog een liefdespaar zijn, maakten al wandelend over het strand en door de duinen plannen voor een roman. Een roman? Nee, Simons & Van der Zijl stellen zichzelf gelijk voor een grotere uitdaging; een vijfluik van spannende romans. En De val van Annika S. is de eerste in deze reeks.

De wens om eens een roman te schrijven speelde al langer bij Van der Zijl, zodat ze zich niet zo aan de feiten hoeft te houden maar zelf haar fantasie mag laten gaan. Tijdens hun wandelingen bespreken Simons en Van der Zijl altijd de actualiteiten. Daarbij kwam de verdwijning van een Duitse politica ook ter sprake. Dit gegeven heeft geleid tot deze spannende roman.

In deze roman stort de wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer in elkaar als uitkomt dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn van haar partijgenoten en schoonfamilie te ontkomen, vlucht ze hals over kop naar de Noord-Hollandse kust waar ze als kind met haar grootouders kwam. Maar ook daar laat het verleden haar niet met rust. En daarin blijkt zij niet de enige…

Twee grote namen die ineens een ander genre kiezen… Ik had het boek links laten liggen, maar ben het toch gaan lezen omdat ik het cadeau kreeg. Wát een verrassing! Heerlijke weglezer met een goed en meeslepend verhaal. Kom maar op met deel twee!

Er zitten meerdere verhaallijnen in, waar we vast meer over gaan lezen in de volgende boeken. Zo heeft de opa, de opvoeder van Annika S., een verleden als Nazi-lid. Maar ook rechercheur Martin heeft nog één en ander te vertellen. We maken nu kennis met Annika, haar jeugd zonder ouders, het overlijden van haar moeder met drugsverleden en het opklimmen tot politica van Annika. Het verhaal is prima uitgewerkt en zeer meeslepend geschreven. Als Annika met haar gevonden hond door de duinen in Bergen wandelt, wandel je gewoon met haar mee.

De val van Annika S. is een verrassend fijn en spannend boek!

Nelly Hofman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk