Lieve monsters mogen ook naar school

10-november-2019 | Categorie: Prentenboek

Het kleurenmonster gaat naar school – Tekst en illustraties van Anna Llenas – Vertaald door Antje Schoehuys-Blaak – De Vier Windstreken – 36 blz.

School, wat is dat voor iets?
Het kleurenmonster is een beetje zenuwachtig. Hij gaat vandaag voor het eerst naar school en hij heeft geen idee wat dat inhoudt.
Wees maar niet bang, monster! Er wachten daar nieuwe avonturen op je, en je zult veel nieuwe vrienden maken.
Ga met het kleurenmonster naar school en ontdek wat hij allemaal meemaakt!

Dit boek is het tweede in de kleurenmonster-serie. Waar het kleurenmonster eerst alleen nog moest leren met zijn emoties om te gaan, gaat schrijfster en illustratrice Anna Llenas nu een stapje verder: het kleurenmonster mag mee naar school!

Leuk aan dit boek zijn dat de illustraties niet zomaar getekend zijn, maar geknutseld. Op elkaar geplakte stukjes papier, karton met allerlei patroontjes en slordig gebruik van wasco-krijtjes schetsen het beeld. Het is wel een stijl waar je even aan moet wennen. Maar Llenas heeft in dit boekje toch net iets nauwkeuriger gewerkt dat in het vorige kleurenmonster-boekje, en dat is wel prettig. Het lijkt allemaal iets netter, zonder dat het iets af doet aan de speelsheid. Deze georganiseerde chaos van allerlei verschillende tinten en materialen is leuk om te zien.

De belangrijkste onderwerpen in Het kleurenmonster gaat naar school zijn vrienden maken en natuurlijk school. Het is leuk om met andere kinderen te spelen, om nieuwe dingen te ontdekken. En met een leuke juf voor de klas, is school helemaal niet zo eng. Hoogtepunt van dit prentenboekje is klassenschildpad Tula, die met alles meedoet.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek