Madelief van Guus Kuijer

2-oktober-2013 | Categorie: Kinderboeken, Klassieker

Met Madelief verveel je je nooit!

Het grote boek van MadeliefIk ben Felice Beekhuis, één van de recensenten voor BoekenBijlage, en ik ben verslaafd aan boeken. Ik lees bijna alles, maar kinderboeken lees ik misschien nog wel het liefst. Ik ben gek op Harry Potter, alles soorten sprookjes (Andersen, Grimm, 1001 nacht) en ik heb de laatste jaren van mijn lagere school de boeken van Carry Slee verslonden. Toch hebben al deze boeken het moeten afleggen tegen mijn ultieme kinderboek.
Een aantal dagen heb ik nagedacht over wat echt mijn allerliefste lievelingsboek was toen ik nog jong was. De verhalen over Pippi Langkous en haar vrienden van Astrid Lindgren hebben net niet gehaald. Al heb ik altijd graag geluisterd als mijn ouders voorlazen uit het boek en vind ik de films nog steeds leuk als ze op televisie worden uitzonden. Pippi, sorry, maar je bent het niet geworden.

Niemand kan Madelief verslaan! Het is dan ook dat ik Het grote boek van Madelief van Guus Kuijer, met de illustraties van Mance Post, het ultieme kinderboek aller tijden vind! Ik heb dit boek al eens gerecenseerd voor de website, juist omdat ik het zo’n boek fantastisch vind.

In Het grote boek van Madelief zijn alle vijf de boeken uit de eerder uitgebracht Madelief-serie van Guus Kuijer samengevoegd: Met poppen gooien, Grote mensen, daar kun je beter soep van koken, Op je kop in de prullenbak, Krassen in het tafelblad en Een hoofd vol macaroni. De losse delen stammen al uit de jaren zeventig, maar ze vervelen nooit. Guus Kuijer was zijn tijd ver vooruit, maar Madelief is tijdloos. Met Madelief verveel je je nooit!

Lees de hele recensie hier.

Koop, lees en geniet!

Felice Beekhuis

Deze hommage is speciaal geschreven voor de Kinderboekenweek 2013

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek