Magistraal boek!

19-december-2012 | Categorie: Literatuur

Alle dingen zijn schitterend – Alex Boogers – Podium – 320 blz.

Het is gewaagd, een boek schrijven met drie mannelijke hoofdpersonen. De vrouwen spelen een in Alle dingen zijn schitterend een bijrol, alhoewel ze wel heel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de hoofdpersonen.
Remy moet alleen verder in het leven nadat hij dochter en moeder bedreigd heeft. Arthur heeft wel een goede relatie maar een doodzieke zoon. Tenslotte is er rechercheur Paul die zich volledig op zijn werk stort zich na zijn scheiding en vergeet dat hij een puberende dochter heeft.

Nadat ze ooit op dezelfde middelbare school hebben gezeten komen de mannen elkaar weer tegen na vele jaren. De aanleiding is niet zo prettig en werpt ook een schaduw over hun onderlinge band.

Alex Boogers heeft een goed geconstrueerde roman geschreven. Iedere keer als je denkt dat je het verhaal snapt en verdere verloop denkt te gaan begrijpen, dan zit er toch weer een andere wending in het verhaal. Deze wendingen kloppen wel allemaal, zodra je verder leest. Misschien is de wens de vader van de gedachte die je dan dwarszit! Verrassend en soms ook wat onwennig zijn de wendingen, maar ze zorgen voor een mooi verhaal dat tot de laatste bladzijde blijft verrassen!

Is het een mannenboek? Nee, want ondanks de zware rol van de mannelijke hoofdpersonen is het een boek voor iedereen die van verrassende wendingen houdt! Dus ook voor de vrouwelijke lezers!

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Kunst in gevaar

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Moederweelde – Hetty Kleinloog – Marmer – 316 blz Amanda Nelom, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, laat aan Lisa en Kat Kauffmann het schilderij van Rembrandt, Paulus als apostel, zien. Het is nauwelijks nog…

Boek van de week archief

18-maart-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje tovert verhalen