Met de hele familie genieten van de lekkerste gerechten

26-november-2012 | Categorie: Kookboeken

Het alles is familie kookboek – Kim van Kooten, Jara Lucieer & Huib Stam – Carrera – 224 blz.

De langverwachte opvolger van de film ‘Alles is liefde’ is dan eindelijk daar; ‘Alles is familie’ is de tweede film van actrice en regisseur Kim van Kooten. De film gaat over de dagelijkse beslommeringen van familie de Roover, één van de dingen die hun bindt is eten. ‘Het is alles familie kookboek’ biedt een uniek kijkje achter de schermen, met de lievelingsgerechten van de personages uit de film die elk beginnen met een verhaal van het desbetreffende personage, interviews met Kim van Kooten, Joram Lürsen en Frans van Gestel en prachtige behind the scenes foto’s.

Zoals Kim van Kooten in het voorwoord al zegt: ‘Een filmploeg is net een familie. Je familie kies je niet, evenmin wie er bij je in de cast en crew zitten.’ Bladerend door dit boek word je een beetje onderdeel van de familie de Roover en voelt het alsof op je op de set loopt. Naast de bijzonder intieme sfeer die het boek creëert, zijn de recepten in het boek ook echte familierecepten, die prima geserveerd kunnen worden tijdens een etentje met je familie of zelfs tijdens een uitgebreid kerstdiner. Want wat roept bijvoorbeeld nu meer het ultieme familiegevoel op dan een krachtige tomatenpaprikasoep op een koude spelletjeszondagmiddag, zuurkool met alles erop en eraan van moeder Jeanette of een originele Tarte Tatin om een geslaagd familiediner mee af te sluiten.

Kortom dit boek roept niet alleen het ultieme familiegevoel op, het bevat ook de perfecte recepten om met je hele familie te delen, een echte aanrader!

Nynke Tans

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk