Wie aan mijn kind komt…

5-november-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Bloedlijn – Corine Hartman – Karakter Uitgevers – 280 blz.

BloedlijnJessica(Jessy voor vrienden) Haider (rechercheur) heeft heel wat voor haar kiezen gehad. De man, die zij achter de tralies bracht, is ontsnapt. Zijn enige doel is haar leven tot een hel te maken. Dat lukt aardig, als hij haar zoon ontvoert en gewetenloos vermoordt. Jessica is net een uur te laat, als ze Nick vindt. Ze leeft met intens verdriet, rouw en wraakgevoelens. Ze wil en zal de dader vinden.

Als Jessy weer terug komt na haar verlof, merkt ze dat ze het nog in zich heeft. Ze weet zich vast te bijten in haar nieuwe zaak, al komt het erg dichtbij haar eigen situatie. De 16-jarige dochter van een kwekersgezin is vermoord en Jessy merkt dat er meer aan de hand is dan dat er eerst aan het licht komt. Ondertussen begint de moordenaar van haar zoon een nieuw spel: hij heeft zijn volgende slachtoffer te pakken en komt zo weer een stap dichter bij Jessica. Dankzij haar volhardendheid, haar woede, haar nieuwe partner en af en toe een snufje coke weet ze zich staande te houden. Wie wint blijft een vraag tot aan het eind.

Een verhaal, geschreven met fantastische passie. Bloedstollend is het zeker. Af en toe wreed en hard, maar dat hoort bij Jessica Haider. Een boek dat je niet zomaar weglegt. En ja, het verhaal lijkt op wat op de tv-serie Dexter, maar daar is niets mis mee. Corine weet de zenuwen onder je huid te beroeren, kippenvel te creëren en je mee te slepen in haar kat en muisspel om de moordenaar van Nick te pakken te krijgen. Het is al vrij snel duidelijk dat Jessy haar eigen regels heeft. Ze leeft een dubbelleven: rechercheur en degene die op wraak uit is.

Zoals gezegd: Corine Hartman schrijft met liefde, flair en vooral passie. Een auteur, die haar strepen verdiend heeft! De vaart zich er flink in. Ze laat je meedenken, zet je graag even op het verkeerde been, maar uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes in elkaar en is het overduidelijk. Een psychologische thriller die vraagt om meer. En gelukkig krijgen we dat ook, want het vervolg Glashard ligt in de winkel!

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk