Mist in de morgen, elfjes in de zorgen

9-september-2015 | Categorie: Kinderboeken

The Never Girls: De magische mist – Kiki Thorpe – Illustraties: Jana Chisty – Vertaling: Karin Gommers – Van Holkema & Warendorf – 124 blz.

Magische mistThe Never Girls is een serie Disney-boeken geschreven door Kiki Thorpe. De vier vriendinnen Kate, Mia, Lainey en Gabby ontdekken de feeënwereld van Peter Pans Tinkerbel, en ze beleven in ieder boek weer een nieuw avontuur. The Never Girls: De magische mist is het vierde boek van de serie. In een flits , De geheime doorgang, en Een wens naar huis verschenen eerder.

Nadat de zusjes Mia en Gabby in het derde boek een eigen avontuur beleefden, is het nu de beurt van hun vriendin Kate. Het is nu rustig afwachten tot Lainey de hoofdrol krijgt in haar eigen boek van de The Never Girls-serie.

Wanneer Kate, Mia, Gabby en Lainey weer in Nooitgedachtland komen, hangt er een vreemde mist in de Elfenvallei. De mist blijkt afkomstig te zijn van mysterieuze mistpaarden. De Elfenkoningin comandeert iedereen om binnen te blijven, maar Kate besluit toch om op onderzoek uit te gaan. Ze rijdt een klein rondje op de rug van een mistpaard, maar als ze naar de kudde terug wil, zijn de andere paarden verdwenen. Terwijl Kate op zoek gaat naar de mistpaarden, gaan haar vrienden op zoek naar haar. En dat is bepaald niet zonder gevaren…

Mist komt eigenlijk nooit voor in de Elfenvallei, dus de elfjes zijn er niet gerust op: ‘Mist in de morgen, elfjes in de zorgen.’ En ondanks dat ze de problemen zelf nooit veroorzaken, maken de meiden de kopzorgen van de elfjes ieder boek weer groter.

De magische mist is wel het minst leuke deel van de The Never Girls-serie, maar het is alsnog een leuk boek voor meisjes vanaf een jaar of zes. De jonge lezers zien de Elfenvallei en Nooitgedachtland voor zich en kunnen lekker wegdromen over een wereld die zo anders is, zo magisch.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk