Mooi in elkaar geknipt zoekboek

23-augustus-2020 | Categorie: Boek van de week, Prentenboek

Post voor Oscar – Lisa Manuels – Uitgeverij Moon – 28 blz.

Oscar is postcode in het dorp waar hij woont. Elke dag bezorgt hij vrolijk de post en maakt hij met iedereen een praatje. Aan het eind van de dag is Oscars tas altijd leeg, maar wat zou hij graag zelf ook eens een brief of een kaartje ontvangen… Vandaag gaat Oscar op pad om weer een tas vol post te bezorgen. In elk huisje is iets te ontdekken, vinden of tellen.

Dit zoekboek is bijzonder. Schrijfster en illustratrice heeft alle pagina’s in elkaar geflanst met “een piepklein schaartje en een hele berg papier”. Iedere pagina is een lekker vol, chaotisch, huiselijk tafereel met prachtige details. Wat een werk moet dat zijn geweest. Ik zou er zelf het geduld niet voor kunnen opbrengen, maar ik vind het wel heel mooi om te zien. Je kijkt als volwassene al je ogen uit, dus je kunt je voorstellen hoe leuk dit moet zijn door kinderogen. Alleen al hierom raad ik iedereen Post voor Oscar van harte aan.

Iedere dubbele pagina heeft een stukje tekst, waarin een nieuwe buurman, buurvrouw of familie wordt geïntroduceerd. In ieder tekstje krijgt je meekijkende kindje ook een opdracht: tel de flessen of de muizenkinderen, zoek uit waarom de taarten steeds mislukken, of wie de mysterieuze liefdesbrief heeft geschreven.  Tenslotte staat er op iedere pagina een klein lieveheersbeestje. Kun jij ze allemaal vinden?

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk