Mysterie in een Engels landhuis

1-maart-2015 | Categorie: Lichte literatuur

Het geheim van Pembrooke Park – Julie Klassen – Vertaling: Lia van Aken – Voorhoeve – 464 blz.

het geheim van pembrooke parkWanneer Abigail Foster en haar familie hun huis in Londen moeten verkopen vanwege financiële problemen, doet een advocaat hen een merkwaardig aanbod: ze mogen een landhuis betrekken dat al achttien jaar leegstaat. Als de Fosters er arriveren, treffen ze een vreemd tafereel aan: de theekopjes vertonen sporen van opgedroogde thee, in de kasten hangen door motten aangevreten kleren en het poppenhuis is midden in een spel achtergelaten. Het lijkt erop dat de vorige bewoners halsoverkop zijn vertrokken. De plaatselijke dominee verwelkomt de familie hartelijk en geeft Abigail een vreemde waarschuwing: pas op voor indringers die op zoek zijn naar de vermeende schat in Pembrooke Park. In de hoop de financiële situatie van haar familie te verbeteren, gaat Abigail zelf op zoek naar de schat. De anonieme brieven die ze vanaf dat moment ontvangt, leiden niet alleen tot meer geheimen maar ook tot angstaanjagende ervaringen.

Zoals dat in romantische boeken gaat, neemt ook in dit boek de liefde een belangrijke plaats in. Er komen meerdere mannen op Abigails pad die in haar geïnteresseerd lijken, maar zijn ze wel te vertrouwen? Als dan ook nog een oude jeugdliefde opduikt, raakt Abigail extra in verwarring.
Niet alleen met betrekking tot de liefde, maar ook tot mysteries die zich in het verleden lijken te hebben afgespeeld, word je als lezer in spanning gehouden over hoe de vork in de steel zit. Want wie is de man met de lange mantel en de kap over zijn hoofd, waar komen de krakende geluiden en heimelijke voetstappen vandaan die ’s nachts door het huis klinken en waar is de geheime kamer?

Stukje bij beetje worden de mysteries rondom het huis en zijn vorige bewoners ontrafeld en ontbreekt het uiteraard niet aan een eind goed, al goed. Vrouwen die van dit genre boeken houden en die literaire kwaliteit niet op hun prioriteitenlijstje hebben staan, zullen een hoop leesplezier aan dit boek kunnen beleven.

Tiny Fisscher

Julie Klassen schrijft boeken die onder de noemers ‘Christelijke roman’ en ‘romantisch boek’ vallen. Net als de romans van Jane Austen spelen ook die van Klassen zich af in de Regency-periode. Het geheim van Pembrooke place is haar achtste boek. Onlangs heeft ze een contract getekend voor nog vier boeken die zich in diezelfde periode afspelen.

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk