Nagelbijtend spannende topthriller

20-november-2012 | Categorie: Thrillers & Spanning

De roeping – Inger Ash Wolfe – De Boekerij – 351 blz.

In het Canadese plaatsje Port Dundas in de staat Ontario gebeurt eigenlijk zelden iets crimineels. Hoogstens wat openbare dronkenschap en wat huiselijk geweld. Het politieapparaat is er dan ook niet op berekend als er een moord plaatsvindt op een oude, zieke vrouw. Het lijkt erop dat de dader, Simon, een aardige man is die doodzieke mensen op barmhartige wijze uit hun lijden verlost. We volgen hem op zijn tocht dwars door Canada, waar hij de ene na de andere doodzieke persoon met thee van belladonna en een giftig aftreksel van een paddenstoelensoort naar de dood begeleidt.

We maken ook kennis met de 61-jarige gescheiden inspecteur Hazel Micallef die aan een rugkwaal lijdt en haar dominante, in huis wonende moeder, die ooit burgemeester was van Port Dundas. Om en om volgen we de dagen van Simon en Hazel en langzaam komen we er achter wie ze zijn en wat ze doen en waarom. Na veel speurwerk met een onderbezet opsporingsapparaat, komt Hazel achter de identiteit van de dader. Uiteindelijk komen de levens van Simon en Hazel samen in een bloedstollende ontknoping.

De schrijver Inger Ashe Wolfe schijnt het pseudoniem te zijn van een bekende Canadese schrijver van literaire romans. Er zijn veel ‘literaire thrillers’ geschreven, maar weinige maken dat stempel waar. De roeping is er zeker een van. Na dit boek verscheen ook De dwaling waarin de oude Micallef weer de hoofdrol speelt. Ook dat boek verdient het stempel ‘literaire thriller’. Dus als u van spanning houdt in een boek waarin de karakters geloofwaardig zijn en het taalgebruik goed verzorgd is, dan zijn de boeken van Inger Ash Wolfe beide aan te bevelen.

Pieter Feller

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

De bloedige weg naar vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid

Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie

De Franse Revolutie. 2 – Van Robespierre tot Napoleon – Johan Op de Beeck – 492 blz. – Horizon In dit tweede deel over de Franse Revolutie kruipt auteur Johan Op de Beeck terug in…

Boek van de week archief

6-februari-2023 | Lees verder | Reageer!