Niets is wat het lijkt

5-december-2013 | Categorie: Lichte literatuur, Thrillers & Spanning

Het geduld van Luik – Leo Plukvis – Ellesy – 169 blz.

Het geduld van LuikOp de achter kant van het boek Het geduld van Luik staat: Dit is een misdaadroman met een vette knipoog naar het genre. Het geduld van Luik is de bijnaam van inspecteur Boomsma. Door zijn geduld heeft hij alle zaken in zijn loopbaan opgelost, al duurde dit soms jaren. Nu hij het wat rustiger aan wil doen, krijgt hij bezoek van een mooi jonge vrouw die vraagt hem de moord op haar zus op te lossen. In eerste instantie lijkt het eenvoudige zaak. Het lichaam van de zus wordt in de Belgische Ardennen gevonden, haar partner, is verdwenen en als hoofdverdachte van deze moord gezien, zeker gezien de laatste mails van het slachtoffer.

Maar is dit wel zo en wat heeft de ex-vriend van het slachtoffer hiermee te maken? Deze horrorschrijver lijkt namelijk deze zaak in zijn laatste boek beschreven te hebben. Heeft hij er dan toch wat mee te maken en zal het geduld van Luik zijn laatste zaak kunnen oplossen? Wie wint er uiteindelijk het kat en muis spel?

Het boek is in drie delen opgebouwd, het eerste deel is het moordonderzoek geschreven door de ogen van de inspecteur, het tweede deel wordt geschreven door de ogen van de dader en het derde deel is het plot. Dat je dus halverwege het verhaal al weet wie de dader is, maakt het boek niet minder spannend. Juist het plot, waar alles toch weer anders lijkt te zijn dan verwacht, maakt het dat je door wil blijven lezen. De personages zijn in het boek dik aangezet. Iedereen is net wat meer dan normaal; knapper, lelijker, obsessiever, geduldiger enzovoort. Niemand is eigenlijk gewoon en dat maakt ook de knipoog naar het genre. Leuk is ook de tijdsspanne van het boek, van terugblikken tot in de toekomst. Een makkelijk te lezen boek voor wie van een net wat andere misdaadroman houdt.

Jeanine Notten

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk