Nieuw avontuur in het Nooitgedachtland van elfje Tinkerbel

27-augustus-2014 | Categorie: Kinderboeken

The Never Girls: In een flits – Kiki Thorpe – Illustraties Jana Christy – Vertaling Karien Gommers – Van Holkema & Warendorf – 127 blz.

never girls #1De geur van zout water, een zuchtje zeewind en de vreemde rinkelende lach van een fee. Dit zijn de enige aanwijzingen dat er iets magisch aan de hand s met Kate, Mia, Lainey en Gabby. In een flits zijn de vier vriendinnen meegenomen naar de mooiste plek van Nooitgedachtland: de thuisbasis van feeën en zeemeerminnen… De meisjes willen er niet meer weg, maar koningin Clarion en Tinkerbel hebben toch een manier bedacht om hen weer thuis te laten komen. Zal dit fantastische avontuur al eindigen voordat het amper is begonnen?

De jonge lezers kunnen zich waarschijnlijk goed kunnen identificeren met in ieder geval één van de vier meisjes in het boek. Vier verschillende karakters, zodat iedereen een favoriet kan kiezen. Thorpe zet de meisjes geloofwaardig neer, en je leert ze zelf redelijk goed kennen, zeker voor een kinderboek. Maar vooral de karakteromschrijving van Tinkerbel, het bekendste elfje, is zeer sprekend. Tinkerbel is weer een beetje egoïstisch en vervelend, zoals we haar in eerste instantie ook hebben leren kennen in de verhalen over Peter Pan. Ze is een beetje eigenzinnig, maar daarom voor sommige fans misschien nog wel leuker.

Wat zeker iets toevoegt aan het verhaal zijn de illustraties. Alle personages zijn minstens één keer te zien en veel gebeurtenissen en plekken zijn tot in de details getekend. Zo kan de lezer precies zien hoe Kate, Mia, Lainey en Gabby in hangmatten in de bomen slapen, of hoe de dierenelfjes op de rug van konijnen met elkaar racen. Je hebt weinig fantasie nodig om alles voor je te zien.

The Never Girls is een leuke nieuwe serie van kinderen van 6 tot 10 jaar, en vooral voor meiden bedoeld. Het eerste boek, In een flits, heeft een aansprekende cover, met mooie kleuren en gouden glitters. Het zet gelijk de sfeer neer voor een verhaal in een nieuwe, betoverende wereld. De jonge lezers zullen het fantastisch vinden dat Kate, Mia, Lainey en Gabby In een flits in een magische wereld belanden. Als deze gewone meisjes dat kunnen, waarom de jonge lezer zelf dan niet? Het is voor de elfjes en hun voortbestaan ook belangrijk dat kinderen in hen geloven, dus kunnen ze zomaar overal opduiken!

Felice Beekhuis

Pin It

1 Reactie

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek