‘Noem geen namen’ van Astrid Sy wint 25ste Kleine Cervantes

27-april-2023 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Noem geen namen van de Nederlandse historicus en auteur Astrid Sy wint de 25ste Kleine Cervantes, de jeugdliteratuurprijs van de Stad Gent. Het boek, over drie jonge vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen uit handen van de nazi’s redden, werd door zo’n honderd leerlingen als winnaar aangeduid. De Kleine Cervantes, de jeugdliteratuurprijs van de Stad Gent, schotelde leerlingen uit de eerste graad van het middelbaar onderwijs dit jaar zes boeken voor. De andere genomineerden waren Schaduw van Toet van Lida Dijkstra en Djenné Fila (Luitingh-Sijthoff), Het dorp van de zwaluwen van Marc De Bel (Pelckmans), Het zoete water van Joke Eikenaar (De vier windstreken), Zonder titel van Erna Sassen en Martijn van der Linden (Leopold) en Voor altijd van Pepijn Lievens (Lannoo).

De leerlingen gingen ermee aan de slag in creatieve workshops en debatten, en kozen vandaag tijdens het slotfeest, op donderdag 27 april 2023, de winnaar. Het werd dus Noem geen namen van de Nederlandse historicus en auteur Astrid Sy (Luitingh-Sijthoff). De auteur mocht als prijs een unieke tekening van illustrator Carll Cneut in ontvangst nemen.

Bron: FPB

Pin It

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek