Ondernemende negenjarige bedenkt een plan

6-november-2012 | Categorie: Lichte literatuur

Het huis van Grace – Catherine Ryan Hyde – De Kern – 368 blz.

Een apart maar ook een beetje verdrietig verhaal over Grace, een eigenwijs, luid en koppig negenjarig meisje dat haar verslaafde moeder clean probeert te krijgen omdat de kinderbescherming haar anders uit huis zal plaatsen. Helaas wil haar moeder niet echt meewerken en dan zit er volgens Grace nog maar één ding op: ze bedenkt een heerlijk eigenzinnig plan en zoekt daarbij hulp van de bewoners van het flatgebouw waarin ze woont. Gelukkig wil een aantal buren helpen, zoals de schuwe Billy, die als een kluizenaar leeft.

Een geweldig boek waarin je heel goed kunt zien hoe de kleine Grace de levens van haar buren op z’n kop zet. Door haar initiatief zorgt ze ervoor dat iedereen weer helemaal tot leven komt. Een erg leuk geschreven verhaal met ontzettend aparte en sympathieke personages die je zeker zullen bijblijven.

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

De bloedige weg naar vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid

Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie

De Franse Revolutie. 2 – Van Robespierre tot Napoleon – Johan Op de Beeck – 492 blz. – Horizon In dit tweede deel over de Franse Revolutie kruipt auteur Johan Op de Beeck terug in…

Boek van de week archief

6-februari-2023 | Lees verder | Reageer!