Ondernemende negenjarige bedenkt een plan

6-november-2012 | Categorie: Lichte literatuur

Het huis van Grace – Catherine Ryan Hyde – De Kern – 368 blz.

Een apart maar ook een beetje verdrietig verhaal over Grace, een eigenwijs, luid en koppig negenjarig meisje dat haar verslaafde moeder clean probeert te krijgen omdat de kinderbescherming haar anders uit huis zal plaatsen. Helaas wil haar moeder niet echt meewerken en dan zit er volgens Grace nog maar één ding op: ze bedenkt een heerlijk eigenzinnig plan en zoekt daarbij hulp van de bewoners van het flatgebouw waarin ze woont. Gelukkig wil een aantal buren helpen, zoals de schuwe Billy, die als een kluizenaar leeft.

Een geweldig boek waarin je heel goed kunt zien hoe de kleine Grace de levens van haar buren op z’n kop zet. Door haar initiatief zorgt ze ervoor dat iedereen weer helemaal tot leven komt. Een erg leuk geschreven verhaal met ontzettend aparte en sympathieke personages die je zeker zullen bijblijven.

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk