Ontdek de geheimen van de bekendste patissier van Parijs

19-april-2013 | Categorie: Kookboeken

A la mère de famille – Julien Merceron – Good Cook Publishing – 280 blz.

A la mere Wie Frankrijk zegt, zegt patisserie en wie patisserie zegt, zegt A la mère de famille, dé patissier van Parijs. Al hebben er door de jaren heen verschillende families aan het roer gestaan in deze prachtige winkel in Monmartre, allen ma(a)k(t)en zij de meest fantastische zoetigheden in de traditie van ‘la mère’ en dat als sinds 1761. Ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van de winkel, besloot de huidige patissier, Julien Merceron, het geheim achter de recepten van de meeste geliefde patisserie in Parijs met het publiek te delen en bundelde ruim 100 recepten, van chocolat chaud tot Financiers en Nougatine tot Grenadine.

De pret begint al bij het openen van de doos waarin het boek mee over de post aankwam. Onder het plastic komt een donkergroene kaft met een afbeelding van de Parijse vitrine van A la mère de famille, met knaloranje letters en dito zijkant. Het water loopt je vervolgens gelijk in de mond bij het openslaan van het boek, bij het eerste recept al: Brownie met Folie de L’ecureuil. Welke chocolate-addict houdt nou niet van brownies! Naast een hoofdstuk over cake & gebak, is het boek verder onderverdeeld in: De recepten van de chocolatier, De recepten van de confiseur, Gekonfijte vruchten & co, Jam, chocopasta en andere smeersels, De recepten van de biscuiter, De recepten van de Glacier en De sirooprecepten. Al met al is het een overzichtelijk kennismaking met de recepten van de beroemde patisserie. Maak heerlijke recepten als: rotsen van Biarritz (chocolade), noga van Montélimar, gekonfijte peren, sinaasappelmarmelade en pistache-ijsjes.

Niet alleen de recepten zijn fantastisch, ook de opmaak van het boek is om van te smullen. Foto’s om je vingers bij af te likken en een eenvoudige maar elegante opmaak van de recepten. Dit alles aangevuld met leuke verhalen over de geschiedenis van de winkel en korte interviews met vaste klanten. Kortom, voor de zoetekauwen onder ons is A la mère de famille een absolute musthave!

Nynke Tans

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk