Ontzettend leuke meiden-serie gaat door

30-juni-2015 | Categorie: Kinderboeken

Isa Bella: chaos op de camping – Poppy Harper – Vertaling: Suzanne Buis – Illustraties van: Clare Elsom – Kluitman – 147 blz.

isa bella chaos campingWe hebben Isa Bella leren kennis in Isa Bella: Verboden voor jongens . Het ging toen om Isa Bella’s allerliefste wens: een eigen slaapkamer, waarin alles roze is en die VERBODEN is voor JONGENS! Isa Bella en haar broers komen terecht in een heftige strijd, waarbij ze allemaal alles op alles zetten om de nieuwe kamer te bemachtigen.

In het tweede boek van de serie, Isa Bella: bruidsmeisje met pech gaat tante Flo trouwen en Isa Bella mag haar bruidsmeisje zijn. Maar een bruiloft voorbereiden valt nog niet mee, zeker niet met vijf van die wilde broers in huis. Die verpesten alles en Isa Bella is misschien wel het meest ongelukkige bruidsmeisje ooit..

In Isa Bella: chaos op de camping gaat de familie Spruit op vakantie! Ze gaan naar FRANKRIJK. ‘O, het wordt zó leuk!’ Isa Bella maakt een pirouette als een bijna-volleerd ballerina. ‘Frankrijk is zo… zo: Fráns! Het klinkt filmsterachtig en sjiek. Dat past PERFECT bij mij! Er zijn veel croissantjes en grappige hoedjes en poedels…’ Isa Bella kan niet wáchten om te gaan. Ook al betekent het dat ze een hele week opgescheept zit met alleen maar JONGENS en dat ze moet overleven zonder Bibi, haar beste-vriendin-bijna-net-zo-als-een-echte-zus, in de buurt. Maar is de camping in Frankrijk wel echt zo SJIEK als Isa denkt?

Isa Bella is een grappig, klein meisje met een obsessie voor de kleur roze. Ondanks dat ze vijf broers heeft, probeert ze zich altijd als een echt meisje te gedragen. In dit deel van de serie, kan Isa Bella’s beste vriendin Bibi niet mee op vakantie, en lijkt Isa Bella de hele vakantie te moeten doorbrengen met haar broers. Maar gelukkig vindt ze al snel een nieuwe vriendin: de supersjieke Claudette, met wie ze alle meisjesdingen kan doen. En Claudette blijkt niet zomaar een meisjesmeisje…

Met Isa Bella: chaos op de camping gaat de ontzettend leuke reeks van Poppy Harper rustig door. Ook dit boek is weer erg grappig. En Isa Bella’s broers gedragen zich boven verwachting vriendelijk.

“‘Cool!’ zei Josh. ‘Wat is “gitaar”?’
‘Guitare, ‘ zei buurmeisje Bibi.
‘Het is ECHT makkelijker!’, zei Jack. ‘Wat is “voetbal”?’
‘Le football!’
‘Super! riep Josh uit. ‘De meeste woorden zijn precies hetzelfde in het Frans. Je moet ze alleen uitspreken alsof je je mond vol tandpasta hebt!’
Om de beurt zeiden ze woorden met een Frans accent.
‘Iek wiel kraag een kroket met paataat, alstoeblief,’ probeerde Harrie.
‘Miet viel sausa von tomato!’ zei Olivier.”

” ‘JONGENS!’ schreeuwde pap. ‘KAPPEN, anders zwaait er wat!’
‘Nou, dan zwaaien we toch terug?’ mompelde Ollie.”

Ik ben gek op Isa Bella! En toch stiekem ook wel een beetje op haar broers…

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk