Onverwachte wendingen en een verrassend einde

9-december-2014 | Categorie: Thrillers & Spanning

Het Slater Delict – Era Richmen – Uitgeverij Palmslag – 287 blz.

Het slater delictEra Richmen is het pseudoniem van het Nederlands schrijversduo Eric Bakker en Herman Zandstra. Het Slater Delict is het tweede boek van dit duo.

Het verhaal gaat over Jason Slater. Na de oorlog in Irak emigreert hij met zijn vriendin Annemiek en haar dochtertje Amy naar Nederland. Daar begint hij met het aan- en verkopen van vastgoed. Hij is daar zeer succesvol in. Binnen korte tijd heeft hij veel geld verdiend en een aanzienlijke portefeuille opgebouwd. Dan wordt Jason beschuldigd van een zeer ernstig misdrijf en komt zijn leven en dat van zijn gezin volledig op zijn kop te staan. Hij doet alles om zijn onschuld te bewijzen.

Het verhaal gaat van start met een proloog bij een afscheidsdienst. Vervolgens gaan we zeven maanden terug in de tijd en maken we kennis met de hoofdfiguren uit het verhaal. De verschillende hoofdstukken hebben als titel de plaats waar het zich afspeelt. In het begin moest ik even wennen aan het verspringen in het verhaal en de verschillende personages in het boek. De link tussen de personen wordt echter redelijk snel gelegd waardoor het verhaal wat meer tempo krijgt.

De spanningsopbouw is goed en houd je scherp. Je zit de hele tijd te wachten op het misdrijf waarvan Jason wordt beschuldigd, dat stond immers op de achterkant van het boek, en wordt dan volkomen verrast wat dit dan is. Omdat het eerste stuk immers over zijn zaken doen gaat en zijn gevecht met zijn demonen die hij aan de oorlog heeft overgehouden, had ik verwacht dat het een heel andere kant op zou gaan met het verhaal. Wat dus niet het geval was. Vanaf het moment dat Jason als verdachte wordt gezien, las ik het verhaal in sneltreinvaart en viel ik van de ene verrassing in de andere.

Mensen zijn niet wie je denkt dat ze zijn. Je wordt op het verkeerde been gezet en uiteindelijk als je denkt dat het verhaal af is, komt er nog een epiloog om het geheel echt af te sluiten. Kortom als je een thriller zoekt met onverwachte wendingen en een verrassend einde is dit een aanrader.

Conny Schelvis

Pin It

1 Reactie

  • Beste Conny,

    Ik ken jou niet en dat maakte het des te boeiender voor mij om te lezen hoe jij ‘Het Slater delict’ ervaren hebt. Van jouw commentaar ben ik (en ongetwijfeld co-auteur Eric Bakker ook) erg blij geworden. Dank je zeer voor het commentaar en ik hoop dat je ons volgende boek, dat in 2015 verschijnt,ook gaat lezen. Nogmaals, dank je wel.

    Vriendelijke groet

    Herman Zandstra

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek