Op reis door een gewonnen prijs

10-januari-2017 | Categorie: Kinderboeken

Eddie, Belle en Flo -Inga Mol – Clavis – 166 blz.

Eddie, Belle en Flo is het eerste kinderboek van Inga Mol. Ze is hiermee genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2016, de prijs voor het beste kinderboekendebuut. Eddie, Belle en Flo heeft een vrolijke kaft en wordt opgesierd met een aantal zwart/wit illustraties van Beatrijs van Deursen. In 21 genummerde hoofdstukken maken we kennis met Eddie zijn vriendin Flo en haar hondje Belle, en uiteraard met nog een aantal andere personages, die een wonderlijke en spannende maar vooral ook grappige reis gaan ondernemen.

Eddie is een serieuze jongen die graag naar school gaat. Als zijn oom tien miljoen euro wint, denkt Eddie dat hij mooi kan gaan studeren en een beroemde geleerde kan worden. Zijn oom wil echter per direct op reis. Eddie vindt dat uiteraard zonde van het geld, maar hij moet mee. Mensen veranderen maar bij het zien van zoveel geld vind hij. Gelukkig heeft hij gezelschap van zijn vriendin Flo. Het blijkt al snel niet alleen een gezellige reis te worden, omdat er iemand het geld van hun oom wil stelen..

Wat volgt is een reeks van gebeurtenissen die elkaar snel opvolgen. Vreemde figuren die langs komen en waarbij Eddie en Flo zich bedenken dat ze die figuren misschien wel eerder hebben gezien maar waar en wie het zijn. Uiteindelijk komen ze daar achter en moeten ze proberen de dieven te slim af te zijn.

Inga Mol heeft een grappig boek geschreven met de nodige spanningsopbouw. Het heeft prettige korte zinnen en qua taal past het goed bij de doelgroep van middenbouw basisschool. En dat iemand kan veranderen bij het zien van zoveel geld en dat dat op verschillende manieren kan, blijkt ook uit dit verhaal. Eddie, Belle en Flo is een verrassend verhaal dat net zo snel leest als de avonturen die de kinderen beleven.

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek