Op reis in het spoor van het dagboek

2-maart-2014 | Categorie: Lichte literatuur

Nachtzwemmen – Lucy Clarke – vertaald door Catalien van Paassen – A.W. Bruna – 320 blz.

nachtzwemmen - lucy clarke - coverKatie en Mia zijn echte stereotiepe zussen. Katie is de “grote zus”: verantwoordelijk, standvastig, evenwichtig, verstandig en zorgzaam. Mia daarentegen is de “kleine zus”: rotverwend, egoïstisch, losbandig, wild en ondoordacht.
Ze houden heel veel van elkaar, maar van zodra ze elkaar horen of zien zitten ze elkaar in de haren. Na de dood van hun moeder delen Katie en Mia een appartement in Londen. Na de zoveelste ruzie tussen de zussen neemt Mia van de ene op de andere dag een drastisch besluit: ze heeft haar baan opgezegd en gaat samen met haar vriend Finn op wereldreis. “Mensen gaan om twee redenen op reis; omdat ze ergens naar op zoek zijn of omdat ze voor iets op de vlucht zijn. Voor mij gelden beide.”

Enkele maanden na haar vertrek staat de politie bij Katie voor de deur met het vreselijke nieuws dat Mia zelfmoord gepleegd heeft in Bali. Katie gelooft er geen zier van: de vrolijke en immer onbezorgde Mia die zelfmoord pleegde? Onmogelijk!

Maar wat deed Mia in Bali? Deze bestemming stond helemaal niet mee in haar reisschema. Wanneer de politie Katie Mia’s bagage overhandigt, vindt Katie hierin een dagboek. Met deze bijzondere vondst besluit Katie Mia’s reis over te doen aan de hand van de aanwijzingen in het dagboek. Ze zal haar verloofde en haar standvastige leventje achter zich laten om tot op de bodem uit te spitten wat er echt met Mia gebeurde. Beide zussen komen oog in oog te staan met hun eigen sterkten en zwakten…

We volgen de prachtige reis wisselend van het perspectief van Mia en Katie. Lucy Clarke neemt je in haar debuut mee op reis naar prachtige stranden, azuurblauwe oceanen en zeeën van emoties.
Het boek staat gecatalogiseerd als een thriller, maar dit is het in mijn ogen niet helemaal. Het is wel een pracht van een spannende roman over liefde en haat, vreugde en verdriet, waarheid en bedrog.

Ann Roemaet

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk