Over boekenbijlage

– Boekenbijlage.nl is een website waarop nieuwe en soms ook oudere boeken zullen worden besproken.
– De bedoeling van de site is om mensen enthousiast te maken voor de besproken boeken.
– We zullen respectvol omgaan met boeken en schrijvers, want dat verdient een schrijver die vaak maanden en soms jaren aan een boek heeft gewerkt. Selfpub boeken en boeken die we niet goed genoeg vinden, bespreken we niet!
– Wij geven geen cijfers, sterren of bollen, omdat we de lezer zeer wel in staat achten om naar aanleiding van een recensie zelf een oordeel te vormen en dan te beslissen of hij/zij een boek wil gaan lezen.
– Alle genres zullen aan bod komen.
– Regelmatig een interview met iemand uit het boekenvak.
– Ik hoop dat de website een leuke raadgever zal zijn bij de keuze van je boeken.

De initiatiefnemer en webmaster, Pieter Feller

Wil je een boek besproken hebben of contact over iets ander? Neem contact met ons op via de mail. Of schrijf naar Hanebalken 3 9205 CL Drachten

Medewerkers:

Felice Beekhuis, studente Religion, Conflict and Globalization aan de RUG. Recenseert kinderboeken, YA en thrillers.
Yolande Belghazi – Timman, auteur en taaldocent. Recenseert literatuur.
Gerben de Bruijn, eigenaar van boekhandel Post Scriptum in Schiedam. Lid van ons boekenpanel.
Dorothé Cras, eigenaresse van De Utrechtse Kinderboekhandel, ze tipt elke maand een kinderboek voor ons boekenpanel.
Monique Eskens: Werkt bij de Drvkkery in Middelburg. Elke maand geeft zij een leestip in ons boekenpanel.
Nelleke Feller, specialiteit thrillers, literatuur en human interest.
Robert Feller, journalist, doet onderhoud aan de website. Heeft een mastertitel geschiedenis, specialisatie Midden Oosten. Medewerker bij het Nederlands consulaat in Istanboel.
Tiny Fisscher, schrijver. Ze recenseert vrijwel alle genres, fictie en non-fictie.
Erica Ganzevles, houdt erg van lezen en schrijven al sinds ze dat vroeger leerde op school. Ze is er nooit meer mee opgehouden en kan geen dag zonder een boek. Haar favoriete genres zijn familie- en historische verhalen. Voor de afwisseling is een originele thriller of mooie roman ook erg welkom.
Corine Gorter, beeldend kunstenares, illustratrice en schrijfster. Recenseert kinderboeken en boeken over human interest.
Hein-Anton van der Heijden: Schrijver, neerlandicus en politicoloog. Bespreekt voornamelijk moderne literatuur.
Nelly Hofman is boekverkoopster bij de Bilthovense Boekhandel, leest graag kinderboeken en deelt haar leeservaringen op onze website.
Dick Huitema, gepensioneerd medewerker van Bibliotheken Noordoost Friesland. Recenseert biografieën, literatuur en thrillers.
Hanneke de Jong, schrijfster van Friese en Nederlandse kinderboeken. Bespreekt graag kinder- en jeugdboeken.
Kees de Kievid, verwoed boekenverzamelaar en lezer, gepensioneerd docent, met veel interesse in thrillers en misdaadromans, science fiction, schilderkunst, natuur en geschiedenis(non-fictie).
Jan Koster, is mede-eigenaar van belasting- en administratiekantoor fintax. Hij leest graag literatuur, thrillers, de betere fantasy en non-fictie. Hij heeft een eigen boekenblog.
Susanne Koster, schrijfster, ze is vooral geïnteresseerd in YA boeken, thrillers en romans.
Wim Krings, eigenaar van Boekhandel Krings in Sittard. Hij was lid van het boekenpanel bij DWDD en is nu panellid voor boekenbijlage.
Kris Muylle, wetenschappelijke opleiding en professioneel actief in de milieusector. Stadsgids Brugge. Een echte boekenliefhebber. Interesse in geschiedenis, cultuur, wetenschap en sport. Recenseerde voor Vlabin.
Stefanie Schulte tipt elke maand een boek in ons boekenpanel. Zij is bedrijfsleider van boekhandel Het Leesteken in Purmerend.
Conny Schelvis, werkt in de zorg. Ze leest het liefst elke dag een boek en heeft een brede smaak; van chicklit tot thriller en van kinderboek tot literatuur. Heeft een eigen blog.
Marlies Slegers, schrijfster van o.a. I love Liv, Onder mijn huid en Hockeyteam de Sterren. Is geïnteresseerd in boeken over Azië, reizen, antropologie, andere culturen, biografieën en feminisme.
Wilma Verhoeven, eigenaar van kinderboekwinkel De giraf in Dordrecht. Tipt elke maand een kinderboek voor ons boekenpanel.
Wendy Wenning, is een echte boekenwurm en dol op thrillers en chicklits. Ze heeft een eigen blog.

Copyright: Overname van recensies en/of interviews of gedeelten daarvan uitsluitend na overleg met en toestemming van de beheerder van boekenbijlage.nl

Aanbevolen boekhandels:
Boekhandel Krings in Sittard
De Koperen Tuin in Goes
De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam
Kinderboekwinkel De Kleine Tovenaar in Roermond
Kinderboekwinkel Silvester in Zoetermeer
Boekhandel Den Boer in Baarn
Boekhandel over het water in Amsterdam
Boekhandel Het Leesteken in Purmerend
Kinderboekwinkel Utrecht
Post Scriptum in Schiedam
De Drvkkery in Middelburg

Ook recenseren?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die in staat zijn om in goed Nederlands hun mening over een boek te geven. Wil je graag je mening over een boek met anderen delen en onderschrijf je onze uitgangspunten, neem dan contact met ons op!

Boekenbijlage.nl is online sinds 3 augustus 2012

Boek van de Week

Een boek als een mokerslag

Categorie: Boek van de week, Literatuur, Roman

Het echte leven – Adeline Dieudonné – Vertaling Kris Lauwerys en Isabelle Schoepen – Atlas Contact – 206 blz. Al zeker tien prijzen won de Waalse Adeline Dieudonné met haar romandebuut Het echte leven.…

Boek van de week archief

11-september-2019 | Lees verder | Reageer!