Paranoia en intelligentie

9-augustus-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Het verborgen raadsel – Will Lavender – A.W. Bruna – 255 blz.

Het verborgen raadselLeonard Williams is docent Logica en Argumentatieleer aan de universiteit van Winchester. Nog voor de eerste les aanvangt merken de studenten al op dat Williams een mysterieuze man is. Van hem is geen enkel spoor te vinden, in de jaarboeken staat hij vermeld zonder foto.
De eerste les vangt hij aan met de mededeling dat er een moord zal plaatsvinden. Het slachtoffer zal Polly zijn, een tenger meisje van achttien jaar oud. De moord zal precies binnen zes weken plaatsvinden, exact de duur van de cursus, tenzij de studenten met hun logisch denkvermogen erin slagen het raadsel op te lossen en het meisje te redden. Williams deelt mee gaandeweg de cursus aanwijzingen te zullen geven over tijd, plaats, motief en omstandigheden.

Drie studenten, Mary, Brian en Dennis, bijten zich volledig vast in de opdracht en de raadselachtige informatie die hen wordt doorgespeeld. Alle drie de studenten komen op hun beurt afzonderlijk in aanraking met verschillende kanten van de zaak en de grens tussen realiteit en fictie wordt steeds moeilijker te vinden. Als ze ontdekken dat deze zaak zeer veel gelijkenissen vertoont met de verdwijning van Deanna Ward meer dan twintig jaar geleden, gaan ze dieper graven zonder te beseffen dat dit gevaar oplevert voor hun eigen leven.

Zullen de studenten er in slagen het leven van Polly te redden?
Kunnen ze de ware toedracht van de verdwijning van Deanna Ward vinden?

Professor Williams speelt het psychologische spel met zijn studenten, Will Lavender met zijn lezers.
Bij elk hoofdstuk dat gelezen wordt, komen er vraagtekens bij en wordt de spanning groter. Mysterie, paranoia en intelligentie zijn de absolute kernwoorden die Het verborgen raadsel het best omschrijven. Het verborgen raadsel zal na het lezen nog dagenlang je gedachten overheersen.

Ann Roemaet

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk